Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

5.1 geluid?? niet te verkrijgen

Anoniem
Obi-wan-kenobi
9 antwoorden
 • Ha,

  Heb een 5.1 setje gekregen, en netjes aangesloten opde pc. De subwoofer is zegmaar het verdeelstation naar alle boxjes, om precies te zijn 5. dit is allemaal netjes aangesloten en loopt ook goed. Nou heb ik ook kabels naar mij pc lopen, om precies te zijn 3 kabels.

  1 = front left / front right
  2 = surround left / surround right (volgens mij hetzelfde als achter)
  3 = center/subwoofer

  Nou heb ik verschillende fucties, ik kan kiezen op het schermpje van de woofer voor 2.1 (sub + 2 front), 5.1 (hoor ik alles) en 5.1 CH, waatschijnlijk channel.

  Maar als ik hem op 5.1 ch zet, dan hoor ik alleen 2 speakertjes. dus er moet iets niet kloppen met de instellingen van mijn geluidskaart, want bij 5.1 ch zouden alle 3 de uitgangen in de kaart apart voor het geluid moeten zorgen, en dat doet ie dus alleen maar over de rear en front. En niet over het subwoofer kanaal.

  Als ik hem gewoon op 5.1 zet, dan pakt ie het geluid van de bovenste 2 ingangen, de frontspeaker ingang, en dit wordt verdeelt over alle speakers inclusief subwoofer.

  Maar ik wil gewoon 5.1CH kunnen gebruiken, dus dat mijn geluidskaart alles apart doorstuurt, heb de nieuwe drivers van realtek al geinstalleerd, maar geen verandering.

  wat kan ik doen, heb de instellingen in windows ook op 5.1 staan.

  heb een ac'97 5.1

  Bedankt.
 • Wat voor geluidsbron gebruik je? Stereo MP3? Of een dvd met surround geluid? Probeer dit eens:

  http://download.microsoft.com/download/winmediatech40/Utility/1.0/W98NT42KMeXP/EN-US/6channel.exe
 • Opgelost, heb heel veel drivers geprobeerd, maar die van VIA werkte! als ik nu de subwoofer kabe eruit trek, dan stop ook echt de sub en de center.

  ik ben weer gelukkig.
 • ha, nog een vraag.

  heb nu dus de drivers van via erop zitten, maar vind de kwaliteit toch wel een beetje tegenvallen, met de realtek drivers was het geluid een stuk beter. Het klinkt nu ineens een beetje blikkerig. Maar ik heb trouwens wel een via chip. Zijn er nog meer soorten drivers die werken?

  het is dus een ac'97 chip op een VT 8237 mobo (abit KV7)
 • Heeft grootendeels te maken met dat je onboard geluid hebt. Daar had ik ook problemen mee. Of geen 5.1 of het klonk slecht. Heb er een creative kaartje ingedouwt en nu perfect geluid. Ze zijn niet extreem duur.
 • CREATIVE SB 24B 7.1 OEM

  is dit goed? staat op funprice, doel is dat ie niet te veel trekt van mijn cpu, zoals een onboard dat doet
 • Het is wel een soundblaster live! kaart. Waarom niet gewoon een audigy 2? Geluidskwaliteit is blijkbaar nogal belangrijk voor je, en om dan weer een budgetkaart aan te schaffen…
  http://www.tweakers.net/pricewatch/66650
 • klopt, ben een neuroot op dat gebied, maar als die sb kaart beter is dan mijn hudige ben ik al blij.
 • Tsja, of je nou 25 of 45 euro uitgeeft, daar hoef je vast geen hap minder om te eten. En dan heb je meteen een goede kaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.