Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

zacht radio geluid uit speakers

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Heeft niets te maken met je geluidskaart, maar het kabel van je setje ontvangt de radio… Je kunt proberen die kabel een paar keer om een ferrietkern/kraal heen te draaien. Is vast wel bij een elketronicaboer te krijgen.
 • Goedenavond mensen,
  ik zit met een irritant probleem. Als ik mijn speakers aan heb staan, dan hoor ik daar zachtjes radio uit komen?! Mijn kamergenoot zegt dat het te maken heeft met mijn goedkope geluidskaart. ( ik heb op mijn asus A7N8X deluxe moederbord een onboard kaartje zitten )

  Kan ik er toch vanaf komen? Ik vind het vrij irritant klinken, ook bijv. als ik spellen aan het spelen ben..

  Bedankt
  Kaya
 • [quote:f2a843f6b3="Interficior"]Heeft niets te maken met je geluidskaart, maar het kabel van je setje ontvangt de radio… Je kunt proberen die kabel een paar keer om een ferrietkern/kraal heen te draaien. Is vast wel bij een elketronicaboer te krijgen.[/quote:f2a843f6b3]

  Je bedoelt dus het kabeltje vanaf de achterkant van mijn pc die de speakers in gaat?
 • Komt meestal door een instabiele versterker die de luidsprekers aanstuurt. De eerder gegeven oplossing is vaak afdoende. Helaas moet soms ook de luidspreker kant op deze wijze worden ontstoord. Mocht het een nieuw setje zijn, dan zou ik niet liggen knoeien en een ander setje kopen.
 • Dus, ik herhaal het nog maar een keer, heb namelijk 2 linker handen, ik ga naar de electronikazaak, haal daar een ferrietkern/kraal, om vervolgens het snoertje achter uit mijn speakers daar omheen te winden..

  Wat bedoel je met het nieuwe setje??
 • Hoe heb je het aangesloten? Op een pc speakersetje of op je versterker?
  Als er op je versterker ook een tuner is aangesloten kan het ook zijn dat je versterker last heeft van kanaallekken, daar heeft mijn DVD-speler last van en m'n versterker ook. Ik hoor op het CD kanaal van m'n versterker ook m'n tuner.
 • [quote:aced137a46="kid jansen"]Hoe heb je het aangesloten? Op een pc speakersetje of op je versterker?
  Als er op je versterker ook een tuner is aangesloten kan het ook zijn dat je versterker last heeft van kanaallekken, daar heeft mijn DVD-speler last van en m'n versterker ook. Ik hoor op het CD kanaal van m'n versterker ook m'n tuner.[/quote:aced137a46]

  Aangesloten via een pc speakersetje ja. Geen versterker o.id. erbij..
 • Dan zal het waarschijnlijk de eerder genoemde interferentie zijn.
 • Dit soort problemen treden alleen op bij een ondeugdelijk ontworpen versterker. Het kan je toch wel wat euro's kosten om het ding in orde te krijgen. Mocht het een nieuw setje zijn, terug met die handel. Een storingsvrije set of geld terug. Zo'n soort euvel hoef je echt niet te accepteren. Moet gewoon terug naar de leverancier, fabrikant.
  Vroeger genoeg ervaring mee op gedaan. Woonde in Hengelo (o) niet zover van een steunzender. Het probleem met een instabiele versterker is dat deze voor ongeveer voor alles gevoelig is, van scheerapparaat, een zendmast tot en met een toevallig passerende auto. En dat houd je vaak niet tegen met een fierrietkraal.
 • [quote:aebd38ab32="Hans.Vosman"]Dit soort problemen treden alleen op bij een ondeugdelijk ontworpen versterker. Het kan je toch wel wat euro's kosten om het ding in orde te krijgen. Mocht het een nieuw setje zijn, terug met die handel. Een storingsvrije set of geld terug. Zo'n soort euvel hoef je echt niet te accepteren. Moet gewoon terug naar de leverancier, fabrikant.
  Vroeger genoeg ervaring mee op gedaan. Woonde in Hengelo (o) niet zover van een steunzender. Het probleem met een instabiele versterker is dat deze voor ongeveer voor alles gevoelig is, van scheerapparaat, een zendmast tot en met een toevallig passerende auto. En dat houd je vaak niet tegen met een fierrietkraal.[/quote:aebd38ab32]

  Ik snap er vrij weinig van geloof ik. Je bedoelt met setje mijn speakersetje? Ik heb daar nooit problemen mee gehad op andere locaties. Ik zal binnenkort eens een ander setje speakers proberen..

  Maar ehh, waar ligt het nou aan? Aan de speakers of het kabeltje?
 • [quote:61c0ce37fb="Quinten"]Ik snap er vrij weinig van geloof ik. Je bedoelt met setje mijn speakersetje? Ik heb daar nooit problemen mee gehad op andere locaties. Ik zal binnenkort eens een ander setje speakers proberen..[/quote:61c0ce37fb]Ja. Je hebt het setje al vrij lang? Dus geen garantie meer? Het probleem is de versterker die de luidsprekers aanstuurt. Wanneer die niet het probleem is, te checken met een hoofdtelefoontje rechtstreeks aan te sluiten op computer, dan is dat je geluidskaart.
  Die luidspreker gebruikt de bedrading (luidsprekersnoer en/of signaalsnoer) als antenne. Vandaar het radiogeluid (storing). Die storing is te onderdrukken door zo'snoer om een ferrietkraal te wikkelen. De versterker blijft helaas instabiel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.