Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

5.1 setje aanschaffen

Anoniem
xbeanx
8 antwoorden
 • dag allemaal ik ben van plan een 5.1 setje te gaan halen bij de pc boer, maar wilde nog even wat info/sdvies van jullie.
  -ik heb mijn pc nu op mijn versterker aangesloten, zal ik het verschil tussen de versterker en een 5.1 setje wel goed horen, is het de moeite waard?
  -verder weet ik niet welk setje ik wil gaan kopen, ik zit te twijfelen over deze 2:
  http://www.pcpbenelux.philips.com/getpage.php?pnode=383&menu=3
  http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/NL/NL,CRID=2177,CONTENTID=9067

  ik weet teovallig nog dat er een tijd geleden in de Computer totaal een test met dit soort setje's is gedaan, maar kan het betreffende nummer niet meer vinden :(

  dan nog een laatste vraag, geven deze setjes wel een mooi geluid met mijn onboard geluidskaart erin, of moet ik eerst voor een nieuwe geluidskaart gaan sparen :-? ?

  alvast bedankt
 • [quote:49c6402a39="xbeanx"]dan nog een laatste vraag, geven deze setjes wel een mooi geluid met mijn onboard geluidskaart erin, of moet ik eerst voor een nieuwe geluidskaart gaan sparen :-? ?[/quote:49c6402a39]Probeer het eerst gewoon met je nieuwe speakerset, als het je niet bevalt kan er later altijd nog een Audigy 2 ZS in.

  Met die Logitech zit je trouwens wel goed, die Philips ken ik niet. Testwinnaar was volgens mij trouwens TerraTec HomeArena TXR 665 (de enige die echt goed 5.1 weer kon geven), maar dat had trouwens ook een ander blad kunnen zijn … :P
 • In chip stond ook een test met van die speakertjes en daar kwam die terratec als bestekeus eruit maar er werd ook bij gezegt dat hij het voor zijn geld goed deed, maar dat je tog wel kon horen dat het geen top instalatie is

  en ik misschien even vermelden is en moet je perse een 5.1? want voor 119€ heb je een hele mooie 2.1

  Groetjes, Jordi
 • Die logitech x 530 is opzich een leuk setje, maar ik was er vrij snel op uitgekeken. Ik miste iets aan bas. Opzich leuk, maar echt laag kwam die niet, en ook het gedreun dat miste ik. Ik ben gaan sparen, en heb een nieuwe setje gekocht. (na maand of drie dat ik die x-530 had gekocht).

  Maar als je niet al te veel eisend bent, is het een leuk setje. Ga anders is naar een media markt, en ga hem daar is beluisteren.
 • okeej,
  dat is wel goed om te horen aangezien ik juist opzoek was naar dat beetje extra bass.
  bij de mycom bij mij in de buurt kan ik em ook beluisteren, maar de truc is dat ie daar waarschijnlijk op een lompe geluidskaart is aangesloten, en daar dus beter klinkt dan bij mij thuis.
 • [quote:ac18eae77f="xbeanx"]maar de truc is dat ie daar waarschijnlijk op een lompe geluidskaart is aangesloten, en daar dus beter klinkt dan bij mij thuis.[/quote:ac18eae77f]Hoeft niet persee. Plaatsing is ook heel belangrijk, niet alleen de plek in de ruimte, maar ook de ruimte zelf kan heelveel invloed hebben op het uiteindelijke geluid. Voorbeeldje, op mijn kamer is mijn z5300 zat, bij ons in de woonkamer hoor je amper lage tonen.
 • ik heb bij de mycom de logitech en de philips zet bekeken en beluisterd, maar ik denk toch dat het de x-530 wordt, hij was in de mycom op een dvd speler aangesloten, en gaf voor mij best mooi geluid.
  maar dan nu nog een puntje
  voor de 5.1 versie betaal je 70 euro terwijl je ook de 2.1 voor 32 eurie kan halen (aanbieding), is er wel veel verschil, en wat zouden jullie kiezen?
 • [quote:e57cef9684="xbeanx"]en wat zouden jullie kiezen?[/quote:e57cef9684]Nou, als ik games met 5.1 geluid speel of DVD-tjes afdraai op m'n PC, dan zou ik wel voor zo'n 5.1 setje gaan. Zodra je maar weinig tot geen 5.1 geluid afspeelt op je PC, dan zitten die drie extra speakertjes alleen maar in de weg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.