Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Problemen met 5.1 geluidssysteem (vage ruis/driver joystick)

Anoniem
LGoosens
1 antwoord
 • Hallo iedereen,

  ik heb nu al enige tijd geleden voor een prikje (€ 15,-) een wat ouder 5.1 surround-systeem gekocht. Het is compleet en er mankeert voor zover ik weet niets aan. Het vinden van een driver die op Windows XP werkt was werkelijk een lijdensweg, maar voor de rest valt het allemaal wel mee. :) Het heeft allemaal even geduurd voor ik het aan de praat had, maar dan heb je ook wat.

  Het systeem zit zeg maar zo in elkaar: je plaatst de geluidskaart in een PCI-slot. Buiten de kast om verbind je die met zo'n kaartje dat niet in een slot zit, dat vervolgens aan de binnenkan wordt verbonden met een 5,25-inch kastje, dat o. a. dient als versterker, en waarmee je ook aan de voorkant van de pc het volume kunt regelen. Op de geluidskaart sluit je alle boxen aan.

  Dit werkt allemaal wel, maar ik heb toch nog problemen. Met een bepaalde driver (en ik weet niet meer welke, dat ook nog :lol:) werkte het geluid niet goed (cd-weergave schokkerig enz.) maar de joystick wel. Nu weigert ie weer om de driver voor de joystick aansluiting te installeren! :shock:

  En nu is er een ander probleem dat mij steeds maar gaat opvallen, eigenlijk een heel raar probleem! Er is zoiezo achtergrondruis te horen, iets wat een erg minpunt aan het systeem is. Maar het gekke is, dat ik als ik de boxen harder zet (en dan pas hoor ik de ruis ook goed) ik ook het ratelen van de harde schijf hoor! :shock: Niet alsof het is opgenomen door een microfoon ofzo, maar als een soort geruis. Ook hoor ik ook met alles dat ik doe iets terug in de achtergrondruis. Minimaliseren, maximaliseren, programma starten, muis bewegen: alles maakt een soort van ruis. Ik heb dit echt nog nooit meegemaakt! :roll: Kan dit komen doordat de versterker in de kast tussen harde schijven en cd-rom-spelers geklemd zit?

  En nu is het nóg erger: ik heb net een nieuwe kast (deze) gekocht op de HCC-dagen. Heel mooi, met en voorgezaagd raam en een blauw lichtgevende fan enzo, ben er ook HEEL blij mee! 8) Alleen: nu is de ruis VEEL EN VEEL harder te horen! :(

  HOE KOMT DIT? Heeft iemand hier ervaring mee? Moet ik iets gaan isoleren? Als eerste prioriteit zou ik de ruis natuurlijk wegwillen, ik hoor het constant (dit systeem gaat automatisch aan en uit met het systeem en heeft ook geen uit-knop) en dat is heel irritant en storend. Ten tweede zou ik toch nog graag een keer mijn joystick willen aansluiten. ;) En hij heeft het gedaan, dus het MOET werken. :P

  Lennart Goosens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.