Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD film hapert op PC

Anoniem
rob bogers
8 antwoorden
 • Of ik nu een DVD-film vanaf HD of DVD speler speel, beide haperen ze onophoudelijk. Waar kan dit aan liggen. betreffende HD is gedefragmenteert. PC bestaat uit Gigabyte GA-K8NXP-SLi mobo, Asus GT 6600 video 256 Mb, Serial ATA HD, 2Gb intern dual memory geheugen Greative Audigy 2 de luxe geluidskaart.
 • Bekijk zo'n film eens met Gspot: http://www.headbands.com/gspot/

  Dan kun je zien of je wel de juiste codecs op je systeem hebt staan. Zo niet, downloaden. Zo wel, dan ligt het ergens anders aan.

  Doet ie dit met meerdere afspelers/programmas?

  Heb je de juiste drivers voor je videokaart geinstalleerd?
 • check je processen op CPU gebruik
 • Ik heb de laatste Nvidia driver geinstalleerd en heb dat proge om de codecs te controleren ook gedownload. Op zich zeggen mij die resultaten niets. Ik gebruik Power DVD 5. In mijn PC zit een AMD dual core processor dus daar zou het toch niet aan mogen liggen? Ik heb bij de processen gekeken en het blijkt dat onderin het pull-down scherm een regel staat die het meest gebruikt namelijk "Niet-actieve systemen" behorende bij SYSTEM gebruikt 80 tot 90 CPU tijd. Maar kan ik dit zo maar afsluiten?
 • Niet aktieve systemen NIET afsluiten. Dit is de ONGEBRUIKTE processorcapaciteit. Betekent dat er geen 'spookprocessen' zijn, geen foute programmas/indringenrs, die je processorkracht opvreten, zodat er geen kracht meer is om de DVD af te spelen.

  Je CPU processen lijken dus OK!

  Over GSPOT: als je een film selekteert en die door GSPOT laat analyseren zul je bij de video- en audicodecs zien of jouw systeem de juiste codecs aan boord heeft om de film af te spelen. De naam van de benodigde codec, en of je die op je systeem hebt, staan vermeld. Anders staat er dat er een 'missing codec' is. Alleen dan moet je die betreffende codec downloaden.

  Voorbeeld hieronder: zowel bij video als bij audio zie je dat er meerdere compatible codecs zijn. Dan zit je goed.

  [img:e7a5ec60eb]http://img101.imageshack.us/img101/8486/screenshot0024rq.png[/img:e7a5ec60eb]
 • Ik zal het progje nog eens even uitproberen, dank je alvast voor de hulp.
 • Het programma geeft weer dat de DVD niet wordt ondersteund door G-spot. Het betreft een gewone gekochte DVD, dus wat doe ik nu fout!
 • Hoe staan je dvd speler en hdd's geconfigureerd binnen Windows? Toch niet in een PIO modus? Je kunt dit nazien in apparaatbeheer onder IDE ATA/ATAPI controllers, eigenschappen kanalen.

  Probeer eens een andere dvd speler (even lenen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.