Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd-spelers lezen dvd's niet, pc wel

Anoniem
Bosje
4 antwoorden
 • Ik heb onlangs een film op een dvd gezet (dvd+rw) en die wordt niet door de dvd-speler in mijn homecinemaset (Sony) gelezen en evenmin door mijn Pioneer hd dvd-recorder. Maar de film speelt vlekkeloos af op mijn pc, mijn laoptop en een draagbare dvd-speler.
  Nu heb ik een dvd gebrand met mp3's en hetzelfde euvel. Dit keer is het een dvd-rw.
  De eerste dvd heb ik met Nero 6 gebrand, de tweede eerst met Nero 6 en vervolgens met de probeerversie van Nero 7 nog een keer.
  Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn en hoe ik het kan oplossen. O ja, een cd met mp3 (ook pas gebrand) levert op geen enkel apparaat een probleem op.

  Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Bedankt alvast.
 • Mogelijk wordt RW niet ondersteund (wat me overigens sterk lijkt). Probeer het voor de zekerheid eens op een + of - R.

  Probeer ook eens een ander merk schijfje.
 • MP3's op een DVD branden en vervolgens afspelen op een DVD speler gaat niet. Moet je inderdaad op een CDR doen.

  In wat voor een formaat was die film die je op DVD gebrand hebt? Was het avi? Je kan niet zomaar een film op een DVD branden of het moet een ISO bestand zijn. Anders moet je het encoderen naar DVD.
 • Dank voor jullie reacties. Ik ga het eerst eens proberen op een +R schijfje. De film was overigens in DVD-formaat (als dat zo heet), dus een Audio_TS en een Video_TS map. En op de draagbare cd-speler werkt hij, inclusief menu en zo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.