Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

s/pdif aansluiting op creative X-fi extrememusic

Anoniem
roijackers
10 antwoorden
 • Beste forummers,

  Ik ben sinds kort in het bezit van de creative X-fi ExtremeMusic. Nu heb ik ook de Logitech Z-5400 aangeschaft. Nu wil ik deze graag via een digitale verbinding met elkaar connectoren. Ik heb hiervoor de Sitecom s/pdif optische kabel 3 meter gekocht. Nu zou deze in theorie in mijn geluidskaart moeten passen lijkt mij. Maar ik krijg hem er met geen mogelijkheid in en ik wil de boel niet forseren. Wie heeft er raad voor mij? Zegt creative dit te kunnen maar kan het toch niet of doe ik iets fout?

  alvast bedankt
 • Je hebt aan de achterzijde 4 miniplugs zitten. De meest linkse daarvan (digital_IO) krijgt een Miniplug to female RCA kabel. Van daaruit (RCA naar RCA) gaat de kabel verder naar je digital in van je speakerset.

  Overigens werkt denk ik het digitale signaal niet bij het afspelen van DVD's

  Kijk anders hier eens
 • bedankt voor uw antwoord. Ik begrijp uit de website dat je met de digitale verbinding dus maar 2.1 geluid hebt?

  Ik heb nu de gewone verbinding, 3 keer 3,5 mm plugjes en ik heb in ieder geval wel dts geluid. Daar ging het mij in eerst in stantie ook om.

  Nogmaals bedankt voor de hulp.
 • Kijk even naar het logitech topic op GoT, in de audio en HiFi afdeling. Hier staat hoe je je speakers digitaal kan aansluiten.

  Het setje heeft een coax aansluiting dacht ik en je kaart een jack. Je moet een [b:9093246d53]mono[/b:9093246d53] jack naar tulp stekkertje hebben, kost 1,50 ofzo.
 • OK. Maar uit de bovengenoemde creative site begrijp ik dat je dan wel maar 2.1 ipv 5.1 geluid heb tijdens films enzo. Klopt dat?
 • Met mijn audigy 2 zs heb ik gewoon dts, het ligt aan het bronsignaal wat je hebt. Is de dvd dts, dan stuurt de geluidskaart ook dts door. Het digitale signaal gaat rechtstreeks van de dvd naar je speakers.
 • OK. Apart. Ik vind zowiezo die X-fi maar een apart geval. Heb nu dus gebruik gemaakt van de 3,5 mm pluggen en heb alsnog dts geluid, dat volg ik dus niet, analoge kabels en digitaal geluid en ik heb aangegeven dat ik een externe encoder heb de logitech. Vaag verhaal dat Creative X-fi.
 • Het verschil is dat je met de analoge kabels het dts signaal door de kaart laat decoderen. Met de s/pdif aansluiting laat je het signaal door je speakers decoderen. Veel geluidskaarten kunnen geen dts aan, dus moet je wel digitaal. Andersom, heb ik de z5300, die geen decoder heeft, dus sluit ik hem analoog aan.
 • ik vind het allemaal heel apart. Ik heb namelijk aangegeven in de creative software dat ik een externe decoder heb, analoog aangesloten en toch dts geluid. Raar verhaal.
 • In de creative audio console (via start) moest ik nog aangeven dat ik de externe decoder wil gebruiken ipv de decoder op de kaart. Mogelijk heb je als het goed staat ingestelt nog een upmix effect aanstaan die van stereo surround maakt? Als ik de externe decoder gebruikte, kon ik analoog alleen nog stereo krijgen, of zelfs helemaal niks.

  [img:1c5cfcfaf6]http://home.wanadoo.nl/martietebrake/PC/aconsole.png[/img:1c5cfcfaf6]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.