Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

PC naar Audio/TV

Anoniem
fonzzz
9 antwoorden
 • Ik twijfel. Ik wil mijn mp3 en film/foto bestanden die op mijn pc staan op mijn audio/tv installatie afspelen. PC staat beneden en de rest boven. Mogelijkheid is een showcenter of media/netwerk dvd of soortgelijke apparaten. Mijn vraag: Is het makkelijk om de pc via een kabel te verbinden met mijn woonkamer apparaten en dan via een laptop draadloos verbinding maken met de pc, die op afstand bedienen via de laptop en op die manier muziek etcetera kunnen afspelen in de woonkamer? Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen? Practische tips, kwaliteit van deze data via de kabel (zo'n 15 meter). Waar moet ik deze kabels op aansluiten?

  Waarom? Muziek etc afspelen via een streamium apparaat moet je de tv voor aanzetten en dat is nu net wat ik niet wil. Laptop op de schoot en browsen door m'n media en afspelen. Dat lijkt mij wel wat.
 • als ik goed begrijp wat je bedoelt, dan:

  kan je je laptop aansluiten op je 'muziek-server-pc' die boven staat via (draadloos)netwerk

  en dan vervolgens je laptop aan je stereo-installatie (of wat je ook heb) aan te sluiten

  Waarna je met je laptop altijd via het netwerk door de muziek collectie browst die op de pc boven staat
 • voor het geluid vanuit je laptop naar je geluidsinstallatie heb je
  1xminijack –> 2x tulp nodig (volgens mij max 15 meter)

  Voor het beeld vanuit je laptop naar je tv heb je waarschijnlijk een SVIDEO aansluiting nodig op je laptop, en dan een SVIDEO kabel (deze heeft ook een andere naam, maar daar kom ik zo snel niet op)
  Ik betwijfel eigenlijk of je laptop een SVIDEO aansluiting heeft!
 • Ik zal trachten wat duidelijker te zijn:

  PC via bekabeling aansluiten op tv en audio, zo'n 8 meter. Dus in principe kan je dan via de pc alles afspelen op de tv/audio.

  Laptop maakt draadloos verbinding met de pc.

  Laptop neemt control over de pc (is dacht ik specifieke software voor). Op de laptob zie je dus alles wat je op de pc ziet.

  Laptop kan dus browsen door al mijn mediabestanden op de pc en deze dus ook afspelen op de tv audio..
 • [quote:6e07d9e775="fonzzz"]Laptop neemt control over de pc (is dacht ik specifieke software voor). Op de laptob zie je dus alles wat je op de pc ziet.[/quote:6e07d9e775]Moet kunnen, heet dacht ik in Windows extern bureaublad. Of dit de meest praktisch oplossing is, dat weet ik niet. Hoe vaak wil je dit gebruiken?
 • Vaak. Ik wil het eigenlijk gebruiken elke keer wanneer ik een cd oid wil draaien. Deze draai ik dan op de pc , bekabeld naar naar de audioapparatuur, dus via de pc naar de apparatuur en de boxen. Ben dus ook voornemens al mijn cd's op de harde schijf te zetten zodat ik nooit meer een cd hoef te zoeken en te laden etc..
 • *eh* zo'n Streamium bestuur je met de afstandsbediening (van het apparaat). Het menu komt dan gewoon op je tv in beeld ;)

  Als je een pocket-pc hebt dan kun je evt. die als afstandbediening voor het apparaat gebruiken.
 • Maar ik wil dus juist niet via de tv alles bedienen.
 • ik denk dat extern bureaublad indd de beste optie is… het is trouwens wel een leuk idee!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.