Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Problemen met beschrijfbare dvd's

Anoniem
steven_lek
9 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb een probleem met het branden van dvd's. Bij elke lege dvd of dvd die ik heb beschreven in de laatste drie weken geeft Windows de melding: "Windows kan niet van deze schijf lezen. Deze is mogelijk beschadigd of de schijf is in een indeling die niet compatibel is met Windows". Dit is pas de laatse paar weken, en gebeurt met dvd's van elk merk, behalve met dvd's die gebrand zijn op een andere computer of voor dat dit probleem begon.

  Dvd's die ik heb gebrand de laatste weken geven dezelfde foutmelding. Het brandprogramma geeft een melding dat de dvd is gelukt, maar als ik daarna de dvd in de dvd-speler van de PC doe dan komt die foutmelding weer. Wanneer ik echter deze dvd op mijn Proline dvd speler afspeel, doet deze dvd het wel, maar bij andere dvd-spelers doet de dvd het weer niet.

  Wie weet wat er aan de hand is?
  Gr Steven
 • Lijkt me toch een gerede kans dat de brander is overleden.
 • [quote:fb90c5fa51="gerben"]Lijkt me toch een gerede kans dat de brander is overleden.[/quote:fb90c5fa51]

  Kan het dat de brandfunctionaliteit overleden is en het lezen van een dvd nog wel lukt?
 • Dat komt wel voor, evenals andersom. Je kunt voor de zekerheid de kabels ook nog even checken c.q. vervangen. Een heel enkele keer wil ook de controller van het moederbord wel eens defect zijn.
 • [quote:b575a6a770="gerben"]Dat komt wel voor, evenals andersom. Je kunt voor de zekerheid de kabels ook nog even checken c.q. vervangen. Een heel enkele keer wil ook de controller van het moederbord wel eens defect zijn.[/quote:b575a6a770]

  Tja ik heb een laptop dus dan gaat dat volgens mij erg moeilijk.
 • Geen vieze lens?
 • Een vieze lens zou kunnen, maar ik wil graag nog even terug komen op het feit dat de dvd's perfect afspeelbaar zijn in mijn Proline dvd-speler (die aan de televisie gekoppeld zit), maar verder doen de dvd's het in geen enkele dvd-speler, zowel een dvd-speler in een computer als de gewone dvd-speler in de huiskamer.
  Hoe is dat te verklaren? Blijkbaar doet de dvd-brander het toch nog wel maar misschien gaat er wat mis bij het schrijven van de lead in of out, en is mijn proline dvdspeler daar niet gevoelig voor?
 • De lead in en out zijn voor zover ik weet de "index" de dvd, dus daar zal het niet aan liggen.
 • Heb je je brandprogramma wel op Disc at once gezet? Oftewel geen multisessies. Dan maakt ie de cd niet af, dan kan het ook dat die (vooral in gewone dvd-spelers) niet leesbaar is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.