Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Computer loopt vast bij elk videobestand

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • hallo,

  Ik zit met een serieus probleem. Mijn computer loopt vast bij elk videobestand dat ik probeer af te spelen. Het maakt niet uit met welk programma ik dit probeer. Hij loopt ook tekens vast wanneer ik een dvd probeer af te spelen.
  Weet iemand hier een mogelijke oorzaak van?

  greetz
 • Rotte codec?
 • Zoek op het forum naar Graphedit , lees 1 van de posten door en doe hetzelfde: gebruik Graphedit en maak een screenshot en post deze alhier.
 • Het screenshot: http://www.yousendit.com/transfer.php?action=check_download&ufid=6047A7A12E180D78&key=69ec288609971b59b3d462bd2fe27dfcad2d14fb

  bedankt….
 • Tsja, das jammer want er helaas niets verkeerds aan te zien.
  Dat betekent dat de afspeel software waarschijnlijk wel goed zijn werk doet, er is iig geen conflict wat betreft codecs ed.

  je zou eens kunnen denken aan hardware die te heet wordt of instabiel is.
  Loopt de boel meteen vast( na enkele seconden) of is dat pas na een tijdje?
  Meteen vast lopen zou bv kunnen voortkomen uit instabiel geheugen, dat kun je checken door memtest te draaien.
  Memtest in een progiie welke draait zonder windows, je moet ervoor een bootdiskette of bootcd aanmaken en daar de pc mee opstarten waarna memtest gaat draaien, dat zou iig een aantal uren goed moeten gaan zonder enige fout meldingen.

  Loopt de pc pas na enige tijd vast dan zou je kunnen denken aan een voeding/videokaart of cpu die te heet wordt.
  Terug klokken of iig de instellingen in de bios controleren kan dan geen kwaad.

  Evengoed is software ook nog niet helemaal uit te sluiten, je moet dan denken aan een videokaartdriver of audiokaart driver die niet goed zijn werk doet maar ook DirectX kan problemen veroorzaken.

  Overigens: geef eens wat gegevens van je pc zoals wat voor hardware er in zit maar ook wat voor windows en software je gebruikt.
 • ik zag juist dat dat ene videobestand werkte, maar dat ie bij de meeste bij Graphedit eveneens vastloopt… Als ik een videobestand open loopt hij vrijwel meteen vast, ik kan totaal niets van dat bestand zien…
  Er staat een windows 2000 op, en meestal heb ik die wel redelijk recent geupdate. Deze draait op een 800mhz met 1 gig aan ram… De videokaart is een redelijk magere kaart, maar ik weet niet juist dewelke het is… Sotware zijn gewoon windowsmedia player, real player e.d. Het probleem doet zich bij elke van deze programma's voor. Er valt dan volledig niets meer mee aan te vangen, alleen resetten helpt dan… Opvallend vind ik wel, dat als er muziek opstaat in winamp, deze gewoon verderloopt…
  Hoe kan ik uitzoeken of het probleem mss aan men directx ligt?

  groetjes…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.