Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Audio CD branden van Flac files met Nero 6

Anoniem
Vincent1199
6 antwoorden
 • Je komt in toenemde mate Flac. Files tegen. Deze format bevat schijnbaar muziek van betere kwaliteit. Ik heb de volgende vragen:
  - Hoe kan ik van die Flac Files een audio CD branden met Nero 6?
  - Is hier aanvullende software nodig, Zoja welke en hoe moet deze dan worden geinstallleerd?
  - Hoe gaat het branden dan verder in z'n werk?
  Graag jullie advies.
 • Of de muziek van betere kwaliteit is weet ik niet. ;) Maar flac is een lossless formaat, er gaat dus bij de compressie geen informatie verloren. Er bestaat een flac plugin voor nero.

  http://flac.sourceforge.net/
  http://www.bitburners.com/Software/Download/Audio_Software_and_Encoders/Nero_Audio_Plugins/
 • Hoi,
  Ik ben al heel lang bezig om te proberen een oude Mono LP waarvan ik de FLAC bestanden op mijn computer heb staan op CD te branden zodat ik ze op mijn gewone CD-speler in de huiskamer (een gewone Philips uit begin jaren 90) Mono af te kunnen spelen. Omdat FLAC lossless bestanden zijn dacht ik dat ik dan een 100% weergave van de oorspronkelijke Mono LP zou kunnen horen.
  Ik dacht dat ik het met de Mediamonkey gevonden had maar dat is helaas niet het geval. Met de Mediamonkey kan ik de FLAC bestanden omzetten naar WMA maar als ik ze dan met Nero op CD brand worden het CDA bestanden (!?). Jij zou denken dat ik ze dan af zou kunnen spelen op de zojuist genoemde Philips CD-speler. Maar helaas: ERROR.
  Zou jij (of iemand) mij kunnen helpen?
  Alvast bedankt.
 • Op een audio cd staan cdda bestanden. Windows ziet dit als .cda, wat dus klopt. Heb je andere audio cd's kunnen branden, die wel werken?
 • Jazeker! Maar dat waren gewoon MP3-tjes die ik met Limewire en zo gedownload had. Ik heb het nu over lossless bestanden die ik zo origineel mogelijk op mijn CD speler af zou willen spelen…
 • Al geprobeerd met nero en de flac plugin?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.