Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

van DvD naar Ipod met ondertiteling????

Anoniem
Torrentus
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Momenteel converteer ik met Ultra iPod Movie Converter mijn DVD's naar mpeg4 om ze zo op de iPod te kunnen bekijken. Dit gaat snel en simpel.
  Helaas kan je met dit programma geen ondertiteling selecteren.

  Weet iemand of het mogelijk is of dit achteraf nog te doen is, zoja hoe en met welke software?

  Of: Weet iemand een programmaatje (bij voorkeur Freeware) dat dit klusje kan klaren op een simple manier met de ondertiteling erbij??

  Hoor graag van jullie.
  Alvast bedankt!
 • [u:cdeddb7c02]Specificaties en gegevens:[/u:cdeddb7c02]
  Product: "iPod Media Studio "
  Producent: Makayama.com
  Leverancier: Makayama.com
  Prijs (10-11-2005): +- € 29,95 incl. BTW

  (Voor de foto's moet je maar eens kijken op http://www.pocketinfo.nl/artikel/4524/2 ) :)

  iPod Media Studio wijst zich eigenlijk vanzelf en na de installatie die eigenlijk standaard verloopt kun je direct aan de slag. Klik op Start en open iPod Media Studio en je zal het scherm zoals hieronder getoond aantreffen.


  Stap 1


  De werking is voor de hand liggend maar er is ook ook Online handleiding beschikbaar (in het Engels) die je kunt raadplegen. Tevens zijn er een aantal instellingen te wijzigen maar als je de standaard instellingen gebruikt gaat het in 99 van de 100 gevallen gewoon goed.


  Stap 1 is in ieder geval het plaatsen van in mijn geval een DVD en het plaatsen van een vinkje voor DVD
  Stap 2


  Na op open geklikt te hebben verschijnt er een scherm waarin ik de DVD speler moet selecteren en in dit geval moet ik de Video_TS folder selecteren. Als ik alleen de DVD aanklik dan vindt de applicatie niet de juiste informatie dus mocht je dit ook ervaren zorg dat je de juiste Video_TS folder selecteert.
  Stap 3


  Stap 3 is het selecteren van de film, het kan zijn dat een DVD meerdere films bevat en dan moet je hier selecteren welke je wil hebben. Meestal is het het bestand met de langste speeltijd

  Nadat je dit gedaan hebt verschijnt er een preview in het scherm van iPod Media Studio en zie je direct hoe de desbetreffende video er op je iPod uit komt te zien.

  Nu verschijnt ook de optie om te kiezen tussen Feature Film, Home Movie, of TV/Other. Deze keuze heeft te maken met de verhoudingen van de schermweergave. Voor thuisopnamen en veel TV opnamen is 4:3 de verhouding en moet je hier ook voor die optie kiezen. Heb je opnamen in breedbeeld (16:9) dan is Feature Film de juiste keuze.
  Stap 4


  Door ok te klikken en naar het volgende scherm te gaan krijg je de vraag of je de hoogste kwaliteit wil gebruiken of juist een lagere kwaliteit om zo de film compacter te houden en meer ruimte op je iPod over te houden.

  Na deze keuze te hebben gemaakt en weer op Next te hebben geklikt kun je beginnen met het omzetten van je film maar ook kun je hier op Options klikken.
  Stap 5


  Deze optie is vooral voor diegene die nog zelf wat extra instellingen wil maken en de mogelijkheden zijn hier:


  Sound settings
  Subtitles
  Special DVD Features
  Brightness
  Audio/Video sync  Sound settings
  Hier kun je de gesproken taal kiezen van de film. Meestal zijn er meerder gesproken talen op een DVD en kun je ook kiezen voor Dolby Surround geluid, detectie van stiltes en het volume. Het kan dan zijn dat één van die versies inclusief commentaar is van de regisseur. Houd hier dus rekening mee met je keuze!

 • Kent een van jullie een gelijkaardig programma, maar dan gratis?

  Groeten
 • Even een opmerking vanaf de zijlijn: heb je uberhaupt al eens een filmpje met ondertiteling geprobeert te bekijken, en lezen?

  Ik heb een win-mobile telefoon met 320x240 resolutie op een 2.8 inch scherm en er wel eens films voor geconverteerd inclusief de ondertitels: niet te lezen, de lettertjes zijn simpelweg te klein…
 • Ik heb't wel eens geprobeerd..
  en het is erg moeilijk te lezen.. maar het is wel te lezen hoor..

  Jammer is wel dat je meer op de ondertiteling dan op de film gaat letten.
 • Het gaat me eigenlijk niet om de ondertiteling. Gewoon een prigramma: steek DVD in Drive, converteer bestanden naar MPEG-4 en zet op iPod…

  Amplid

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.