Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Bedieningspaneel geluid verdwenen

Anoniem
r.bornkamp
8 antwoorden
  • Ik heb een Aldi MD8383 (3,4 GHz) computer met XP home. Gisteren was ik aan het proberen LP's naar CD's te branden met Magix Music Cleaning Lab . Dat heb ik een jaartje geleden ook gedaan en toen liep het allemaal zonder problemen. Nu duurde het even voor ik weer doorhad dat je via Eigenschappen je inspeelmogelijkheden kon instellen.
    Daarna werkte het wel, maar had ik het probleem dat als ik via de microfooningang werkte ik alleen maar het linker kanaal kreeg. Als ik de kabel van het rechter kanaal uit het Magix voorversterkertje trok, veranderde er niets. Het signaalsterktemetertje van Magix geeft wel op elk kanaal dezelfde sterkte aan, dus het signaal wordt ergens in de computer "verdeeld".
    Op mijn andere computer bleek dat ook zo te zijn. Ik zie zeker wat over het hoofd? De stereo werkt in principe wel, want als ik via AUX/IN aansluit, krijg ik wél stereosignaal, maar is het nogal zwak.
    Maar mijn grootste probleem is echter dat mijn Windowspaneel voor geluid op een gegeven ogenblik verdwenen is. Als ik het luidsprekertje in Quick Start aanklik verschijnt alleen een "etiketje" met "Volume regeling", maar als je dat aanklikt gebeurt er niets. Ook als ik het via Bureau accessoires probeer gebeurt hetzelfde.
    Wat kan er aan de hand zijn? Alvast bedankt voor elke tip.
    Ron
  • Probeer eens [Start] -> [Uitvoeren] en dan 'sndvol32.exe' [Enter]
  • Bedankt voor je snelle reactie. Maar helaas, het resultaat blijft hetzelfde. Er verschijnt een etiketje met "Volumeregeling". Als je het aanklikt gebeurt er niets, klik je rechts dan kan je kiezen voor "Volumeregeling openen" (dan gebeurt er niets) en "Eigenschappen audio aanpassen". Dat werkt wel, maar daar zit niets bij waarmee je de paneeltjes kan bereiken.
  • [Start] -> [Configuratiescherm] -> [Spraak, Geluid en Geluidsapparaten] -> [Geluiden en audioapparaten] -> [Geavanceerd]

    Zal ook wel niet werken, want ik ben bang, dat je 'sndvol32.exe' weg is of beschadigd.
  • Nee, sndvol32 is er nog steeds en op de byte af even groot als die op mijn andere computer. Ik heb 'm als proef vervangen, maar dat gaf precies dezelfde verschijnselen :-(
  • Verwijder in apparaatbeheer alle drivers, die ook maar iets te maken hebben met je geluidskaart en reboot de computer, waarna in ieder geval de drivers opnieuw geinstalleerd zullen worden.
  • Dat is, geloof ik, gemakkelijker gezegd dan gedaan ;-)
    Er staat bij "Besturing voor geluid, video en spelletjes" een hele rits apparaten, waarvan ik meestal geen benul heb, wat ze doen.
    Ik heb van "C-Media High Definition Audio Device" alle drivers verwijderd en de boel weer opgestart. Zo op het oog is alles weer teruggeplaatst, maar het effect is nihil.
    Maar voor zover ik met mijn lekenoog kan zien, staan er ook nog "Legacy-audiostuurprogramma's", "Mediabeheerapparaten" en "Audiocodecs", die wat met geluid te maken zouden kunnen hebben. Moet ik die ook allemaal weghalen?
  • Alles weg, behalve audio en video codecs

    Lees dit verhaal ook eens: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1019806

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.