Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd vreemd branderprobleem

Anoniem
Eddy X
7 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem en misschien weet iemand raad:

  Ik heb een DVD brander genaamd HL-DT-ST DVDRWW GCA-4164B waar mee ik al reeds een aantal keer succesvol vakantie dvd's heb gemaakt met het programma Sonic.

  Nu echter is er een probleem ontstaan en ik weet niet hoe maar het lijkt erop dat mijn DVD-brander geen enkele dvd meer ziet "zitten", zowel Sonic als via verkenner is geen dvd meer in de brander te zien (E: bij mij), het programma Sonic geeft steeds de melding "plaats dvd" of "geen beschrijfbaar medium gevonden".Als ik een dvd wil branden of schijfinformatie opvraag, welk type dvd ik er ook in doe (DVD+R, -R, DVD+ of -RW) , lege of bescheven dvd's, het maakt zowel Sonic ( en Sonic zou met deze typen uit de voeten kunnen volgens de beschrijving) als Windows Verkenner niet uit, maar er is geen dvd te zien of schijfinformatie op te vragen, zelfs dvd's die in het verleden met Sonic zijn gemaakt zijn nu niet meer af te spelen met mijn dvd-brander, Apparaat Beheer van mijn Windows XP-home edition geeft aan dat het apparaat correct werkt, ik heb zelfs een volledige recovery van mijn systeem gemaakt om mogelijk beschadigde drivers te repareren, maar het heeft niet geholpen.Het vreemde is dat ik wel CD's met de brander kan branden en inlezen.

  Mogelijk moet het stuurprogramma opnieuw geinstalleerd via apparaatbeheer (hoewel Windows geen conflicten laat zien en meld dat het apparaat correct werkt), ik heb gezocht naar drivers op internet maar niets gevonden, ik heb geen cd of zo waar dit op staat want ik heb mijn computer zo gekocht bij de winkel en alles was al geinstalleerd ( waaronder sonic en dvd brander), vandaar de reeds geinstalleerde hulptool gebruikt van Compac om o.a. de drivers opnieuw te installeren, volgens mij is dan het stuurprogramma ook opnieuw geinstalleerd.

  Onlangs heb ik Nero 7 premium op mijn computer geinstalleerd in de hoop dat het probleem misschien was verholpen maar helaas ook Nero geeft aan dat er in mijn DVD brander geen dvd worden gevonden, welk type ik er ook in doe.

  Ik ben er even uit, ik weet niet wat er mis kan zijn, en beter nog: hoe kan dit worden verholpen? Ik heb besturingssysteem Windows XP home edition.

  Misschien weet iemand raad, bij voorbaat mijn dank,

  :cry:
 • Het apparaat kan defect zijn, probeer het even in een andere pc. Heb je daar dezelfde verschijnselen, maak dan gebruik van eventueel nog bestaande garantie of koop een nieuwe. Prijzen zijn op een 'all time low', tweede hands kun je er mogelijk helemaal geen buil aan vallen.
 • Stuurprogramma's heb je sowieso niet nodig voor een dvd/cd brander, Windows zorgt er zelf voor.
  Zoals Jaap H al zei; gewoon een defekte brander.
 • Ik ben niet deskundig, maar als een dvd brander geen stuurprogramma nodig heeft, waarom staat in apparaatbeheer dan een stuurprogramma vermeld wat de brander aanstuurd? :roll:
 • [quote:6c2c3edc8e="aestam"]Ik ben niet deskundig, maar als een dvd brander geen stuurprogramma nodig heeft, waarom staat in apparaatbeheer dan een stuurprogramma vermeld wat de brander aanstuurd? :roll:[/quote:6c2c3edc8e]
  Windows zorgt er zelf voor :wink:
 • [quote:a866acd644="Jaap H"]Het apparaat kan defect zijn, probeer het even in een andere pc. Heb je daar dezelfde verschijnselen, maak dan gebruik van eventueel nog bestaande garantie of koop een nieuwe. Prijzen zijn op een 'all time low', tweede hands kun je er mogelijk helemaal geen buil aan vallen.[/quote:a866acd644]

  bedankt voor de tip, maar helaas heb ik die mogelijkheid niet, de brander brandt wel vreemd genoeg cd's dus zou je zeggen dat hij niet defect is??
 • Het kan volgens mij best. Ik heb een keer een dvd speler gehad die alleen nog cd's kon lezen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.