Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluid opnemen vanaf mengpaneel naar Laptop

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik probeer muziek op mijn laptop op te nemen via Wavelab (Steinberg). Nu heb ik op mijn laptop alleen maar een microfoon ingang. Zodra ik deze gebruik krijg ik echt superslecht geluid. Heb ondertussen ook al begrepen dat dit niet de juiste ingang is, maar ik heb niets anders. Ook al van iemand gehoord dat er een kastje bestaat die van tulpstekkers een USB kan maken?

  Wie oh wie…

  Thanx
 • Dat soort verloopkabels bestaat dacht ik inderdaad wel. Kijk eens op www.conrad.nl . Een andere oplossing zou een pcmcia audigy2zs kaart kunnen zijn.

  http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1746178,00.asp
 • kijk bij een willekeurige computer winkel op externe geluidskaarten

  hier heb je er een aantal
  http://www.informatique.nl/cgi-bin/iqshop.cgi?M=ART&G=024
 • Voor een microfoon-ingang heb je een mono jackplug nodig. Die moet per sé mono zijn, anders klinkt het geluid niet goed.

  En voor een USB-kastje kun je eens kijken naar de geluidskaart die bij de Behringer Xenyx-mengtafelserie wordt geleverd:
  http://www.behringer.com/UCA202/index.cfm?lang=ENG
 • ik zou zowizo geen line signaal op een microfoon ingang zetten;) het beste kan je dat idee ook wel helemaal vergeten
 • Niet getreurd…geen 'line-in' ingang in je laptop….kun je er wel 1tje maken maar dat kost je wel een klein beetje d.m.v. een usb geluidskaart…goedkoopste liggen tussen de 25 en 38 euri. Disable de geluidschip van je laptop en dan de usb geluidskaart aansluiten…deze bezitten veelal wel een line-in, microfoon ingang…kun je mooi je mengpaneeltje erop aansluiten. Tis geen Ideale oplossing maar het resultaat is evenzo verbluffend. Dus zeg nooit dat het nooit kan :)
 • Die Behringer-kaartjes (zie link hierboven) worden niet voor niets met mengtafels meegeleverd. Ze zijn er perfect voor te gebruiken. En dan spreek ik uit ervaring.
 • nou kijk es aan…een passender oplossing kan ik niet geven :)
 • Heej,

  ikzelf neem altijd m'n gitaarpartijen via de computer op .
  Hoe ik het doe:

  Vanuit mijn gitaar gaat er een jack-plug (dikke) naar m'n PC… dan kan je eventjes naar de muziekzaak bij je in de buurt gaan.. en vragen om een plug die van dikke jack naar stereo kleine plug gaat.. (heb je stereo geluid dat goed verdeeld is, plus dat plugje kostte mij maar 2,50).
  Ik heb dan perfect geluid.

  Als je deze in je lijningang kan doen, dan is het perfect. Heb je deze niet, dan kan je misschien ook nog proberen om je microfoon signaal heel erg zacht te zetten. Zowel vanuit je mengtafel zelf, als op je PC zelf. (configuratiescherm je kent het wel)

  Hopelijk heb je er wat aan,
  Groetjes,
  Robbert
 • ^^^
  als je het een beetje goed wilt hebben zou je toch echt moeten kijken voor een extern apparaatje :wink:
 • Je hebt een hele rits aan USB of firewire geluidskaarten speciaal voor muziek. www.feedback.nl bezorgt ook.

  Speciaal voor gitaar zijn er de zoom, beheringer v-amp, Guitarport, Jamjab, toneport UX en hele podxt familie en tonelab van vox en de boss gt 8.
  Die laatste 3 zijn 500 euro..

  ik heb een podxt pro :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.