Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluidskaart voor windows Vista

Anoniem
copje
12 antwoorden
 • Ik had ook problemen met geluid via mijn SB live 5.1 kaart van Creative. Helemaal geen geluid onder Vista. Creative maakt helaas geen vistadrivers.

  Via onderstaande link kun je een gemodde driver downloaden. Deze werkt bij mij prima!

  http://files.ngohq.com/ngo/ngocmd.exe
 • hallo

  Ik ben van plan om als straks windows Vista uitkomt deze te kopen alleen ik zag dat mijn creative soundblaster live het niet gaat doen onder windows vista. Dus zit ik te denken aan een nieuwe geluidskaart voor mijn pc waar ik veel dvd's en muziek mee luister. Welke kunnen jullie aanbevelen voor mij?
 • [quote:03b6da369f="driekusdirk"]hallo
  ik zag dat mijn creative soundblaster live het niet gaat doen onder windows vista. [/quote:03b6da369f]
  Ik heb mijn soundblaster live werkend gekregen met de XP drivers.
  Zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=171624
  succes.
  Jack Marotick
 • hier heb je natuurlijk niets aan maar dat is ook zeer de reden waarom ik in geen geval Vista installeer, het is niet de enige driver die (nog) niet wordt meegenomen. Bill Gates moet vooral zo door gaan, nog niet eens alle hardware is compatible met Vista en dan wil ie m in Januari al op de markt brengen…slechte strategie, verplicht ie iedereen zijn of haar hardware aan te passen…nou echt niet en ik was het ook nooit van plan ook. Ik wacht liever nog geruime tijd totdat de recensies pas echt goed zijn en alle hardware ondersteund wordt.
 • Creative schijnt wel bezig te zijn met een driver voor de XiFi-reeks waardoor deze ineens wel te gebruiken zijn.

  Helaas is dit heel slecht nieuws voor de concurrentie en diegenen die een 'oud' model van Creative hebben …
 • hallo

  ik heb bij windows vista upgrade advisor gekeken en alleen mijn geluidskaart is niet werkend in vista
 • [quote:74be76c409="driekusdirk"]ik zag dat mijn creative soundblaster live het niet gaat doen onder windows vista. (..) ik heb bij windows vista upgrade advisor gekeken en alleen mijn geluidskaart is niet werkend in vista [/quote:74be76c409] Welke Soundblaster Live is het? Ik heb in 1 van mijn pc's een Creative SoundBlaster Live 5.1 model SB0100. Deze is wel goedgekeurd door de Windows Vista Upgrade Advisor. In Windows Vista RC1 versie 5600 werkt deze na te zijn geüpdatet door Windows Update. Alleen de gamepoort van die geluidskaart wordt niet ondersteund.
  [quote:74be76c409="driekusdirk"] Ik ben van plan om als straks windows Vista uitkomt deze te kopen (..) Dus zit ik te denken aan een nieuwe geluidskaart voor mijn pc [/quote:74be76c409] Bijvoorbeeld een Creative Sound Blaster Audigy 4.
 • Ik heb een tijdje geleden dat advisor upgrade proggie gedraait en die had ook niets te melden over mijn SBlive-platinum, die zou dus ook gewoon moeten gaan werken.
  Ik kan me er ook niet zo veel bij voorstellen, de live is zo'n onnoemelijk veel verkocht model dat het me ook sterk lijkt dat vista daar geen drivertje voor heeft.
 • Verder is creative vrij actief in het updaten van drivers voor oudere kaarten. Waar andere fabrikanten dit nog wel eens verzuimen. Maar is de rest van je systeem dan wel geschikt voor vista? Verder is het natuurlijk inderdaad beslist niet noodzakelijk te upgraden. XP blijft gewoon werken, en zal ook nog jaren ondersteund worden.
 • Inderdaad … bovendien zal het nog een jaar of 5 duren voordat Vista echt 'nodig' blijkt te zijn. Tegen die tijd zullen er beslist geluidskaarten zijn die wel 100% door Vista worden ondersteund.

  Overigens : het feit dat de 'advisor' geen melding maakt wil alleen maar zeggen dat er geen conflicten zijn. Het probleem bij Vista is dat drivers die niet aan de standaard voldoen er voor zorgen dat het geluid ten onrechte door de cpu wordt gegenereerd ipv mbv de hardware zelf. Het levert dus een onnodig hoge cpu-belasting op …
 • [quote:8a226323b2="gerben"]Verder is het natuurlijk inderdaad beslist niet noodzakelijk te upgraden. XP blijft gewoon werken, en zal ook nog jaren ondersteund worden.[/quote:8a226323b2] Maar is voor velen is Windows Vista wel veiliger dan Windows XP SP2. Want die installeren Windows XP zonder verder te configureren. Die surfen dus over het internet met de administrator rechten account zonder wachtwoord. Windows Vista zit wat de beveiliging betreft, een stapje dichter bij Linux.
  [quote:8a226323b2="JaFO"]Het probleem bij Vista is dat drivers die niet aan de standaard voldoen er voor zorgen dat het geluid ten onrechte door de cpu wordt gegenereerd ipv mbv de hardware zelf. Het levert dus een onnodig hoge cpu-belasting[/quote:8a226323b2] Maar de drivers van hardware zoals een geluidskaart, die geïnstalleerd zijn via Windows Vista Update, zijn digitaal ondertekend door Microsoft Windows hardware compatibility publisher. Dus goedgekeurd door Microsoft. Dat van die te hoge cpu belasting, was toch een probleem van onboard geluidskaarten.

  Als ik een muziek cd afspeel in Windows Vista RC1 5600 met mijn SoundBlaster Live 5.1 model SB0100, is de cpu belasting inderdaad hoog 50/ 60%. Waarvan Windows Media Player het grootste gedeelte gebruikt. In Windows XP SP2 waarin ik Windows XP Update drivers gebruik voor de geluidskaart, is de cpu belasting minstens even hoog. Dit stel ik hier vast op een bijna 6 jaar oude Athlon XP 1700+ multiboot PC met slechts 512 MB RAM.
 • Die hoge belasting komt door de visualisations van Media Player?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.