Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Blijft time info behouden bij copieren van DV-tape naar DVD

Anoniem
andre@home
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb mijn DV-cam (JVC GR-DF420E) aangesloten op een DVD-recorder (Aristona ARV 645) en wil film branden van tape naar DVD. Nu is mijn vraag of de video informatie, zoals datum en tijd, behouden blijft. Als ik het beeld van tape op tv afspeel kan ik kiezen om deze info wel of niet te tonen. Kan dit na het branden nog steeds ? Ik wil nl niet dat continu de timestamp in beeld staat.
 • Nee dat kan niet, als je een dvd maakt met de tijd in beeld dan zal de tijd vast in beeld zijn (meegecodeerd) en niet meer uit te zetten.
 • Daar kan ik me wel wat bij voorstellen, dat de timestamp meegecodeerd wordt als ik deze tijdens het opnemen/branden in het scherm heb staan. Maar hoe zit het dan met deze info als ik dit niet in het scherm zet tijdens het opnemen/branden ? Kan ik deze info later nog wel opvragen, bv met editing software of een dvd player, het is toch digitaal naar digitaal ? Vergelijkbaar met info bij een foto gemaakt met een digitale fotocamera, de EXIF informatie.
 • zelfde geldt ook wanneer je de timestamp niet in beeld brengt, zal de timestamp later dus ook niet in beeld van je dvd op te vragen zijn. Ik zou zeggen breng dit alles in praktijk en brandt es een stukje op een dvd-rw en oordeel zelf, what you see is what you get :)
 • Dat is een tegenvaller. Ik dacht dat er geen gegevensverlies zou optreden als ik digitaal opneem en vervolgens digitaal overzet op dvd. Dan val ik wel terug op de info die op tape staat. Goede index aanleggen dus.
 • Als je van dv naar dvd gaat dan stap je over op een volledig ander formaat en verlies je de tijdcodering.

  Het systeem werkt welliswaar ongeveer net zoals de exif info van een jpeg maar als je een jpeg omzet naar bv raw of flash dan verlies je ook die exif info.
  Dat die exif info wel behouden kan blijven van bv jpeg naar tiff is een plus punt voor het exif systeem maar bij video zit dat er helaas niet in.


  Het zou mogelijk zijn om de tijd code om te zetten tot ondertitel , een ondertitel is in een dvd aan en uit te zetten.
  Standalone dvd recorders doen dat ook soms, voor zover ik weet iig die van Philips en dan de wat duurdere types.
  Het kan dus wel maar ik ken er geen alles in 1 software voor die het kan.
  Je beland dan dus in de hobby hoek waarbij je diverse acties zelf zult moeten doen.
  Hier staat een intressant stukje er over klik

  Ik heb nog ff verder voor je zitten spitten en iets gevonden wat het meeste werk voor je doet: http://www.video2dv.com/index.php?lang=en&page=dvsm
  Je eindigd zo met een subtitle is sub formaat die je daarna aan authorings software kunt voeren samen met de film waarna er een dvd van wordt gemaakt met subs.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.