Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Nieuwe geluidsboksen voor pc

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben een beetje zoekende naar nieuwe geluidsboksen voor mijn pc. Ik heb nu een goedkoop 5.1 setje die niet echt geweldig aan de eisen voldoet. Ik heb het setje dat ik nu heb als een 3.1 aangesloten staan, want voor die 2 boksjes achter mij heb ik geen ruimte. Ook is er geen volume controller voor de bas. Daardoor hebben mijn ouders met enige regelmaat last van het gebonk dat er uit komt.

  Daarom heb ik dus besloten op zoek te gaan naar een nieuwe set. Dat moet dan dus een 2.1 set worden waarbij de bas zo ver mogelijk te dempen is, maar ik wil zo af en toe ook wel de mogelijkheid hebben om de bas gewoon vol te laten knallen.

  Zelf zat ik te kijken naar een Logitech Z-2300 die ik wel erg mooi vind. Deze kost 125 euro en dat is dan ook wel het absolute maximum dat ik er aan uit wil geven (sterker nog, liever zou ik nog iets goedkoper gaan maar die Z-2300 lijkt me toch wel erg mooi :P). De reviews er van zijn wel erg positief, maar ik weet niet zo goed wat voor alternatieven er voor deze set zijn? En of de prijs/kwaliteit een beetje goed is?

  Hebben jullie nog idee'en voor goede boksen?
 • Je kunt ook de logitech Z-3e nemen. Stuk goedkoper en ook best goed.
 • Als ik in een review van de Z-3e kijk dan zie ik dat zelfs op een minimale bas instelling hij nog steeds erg hard gaat, en ik wil eigenlijk juist wel de mogelijkheid hebben om de bas erg laag te zetten.
 • Die kun je in de driver ook nog terugregelen. Denk trouwens dat het weinig verschil maakt met die Z-2300. De plaatsing van de subwoofer is ook nog van invloed.
 • Okee, maar dat terug regelen kan dan dus ook met de drivers voor de Z-2300? (zitten er drivers bij speakers? want bij wat ik nu heb zat niets?)

  En dat de Z-2300 een THX certificaat heeft, maakt dat veel verschil?

  Ik denk dat ik binnenkort als ik even tijd heb gewoon bij de mediamarkt even ga kijken welke het mooist klinkt enzo :)
 • Terugregelen kun je doen óf in de driver van je geluidskaart, óf in volumeregeling van windows. THX zou ik me niet druk over maken. Kijk gewoon wat jezelf het beste vindt klinken.
 • Z2300 (heb ik) en Z3 hebben niet zo'n denderend hoog, die heb ik in de drivers wat opgeschroeft waardoor ze wat beter naar voren komen. Bass is idd wat overheersend maar op minimale instelling prima te doen. Voor het betere hoog en ook gewoon leuk basje die weg te draaien is zou je ook nog naar de Z4 kunnen kijken.
 • Ik heb uit eindelijk besloten maar gewoon voor de Z-2300 te gaan :)
  Maar die schijnt zeer moeilijk leverbaar te zijn op moment, dus als die echt niet te krijgen is kan ik altijd nog voor de Z-3e of de Z-4 gaan :)

  Edit: Dan heb ik nog wel een vraagje aan noepzor. Als je weer op zoek zou zijn naar geluidsboksen voor dezelfde prijs, zou je dan weer de Z-2300 kiezen?
 • Het vermogen is wel heerlijk 8) Maargoed achteraf blijk je het niet zo vaak te gebruiken (buren, ouders) maar wel leuk voor de patsfactor 8)
 • [quote:59afd61eb0="NoepZor"]Het vermogen is wel heerlijk 8) Maargoed achteraf blijk je het niet zo vaak te gebruiken (buren, ouders) maar wel leuk voor de patsfactor 8)[/quote:59afd61eb0]
  Dat niet zo vaak gebruiken zal op mij ook wel van toepassing zijn, maar hij is kwa bas volume en driver instellingen dus wel zo in te stellen dat je ouders/buren geen last meer hebben?
 • Ja het is wel een aardig eindje terug te draaien. Je moet trouwens de hoge tonen ook wat opkrikken met de EQ, standaard sprankelt het wat minder dan :) maar zeker niet slecht. Ik vind ze een stuk beter klinken dan mijn vorige audio setup (cheape miniset van aiwa).
 • Ik heb nu de Z-2300.
  En hij is geweldig :D
  Ik heb nog niet echt een minpunt kunnen ontdekken, die slappe hoge tonen heb ik nog geen echte last van gehad maja ben ook geen echte audiofiel.

  Nu heb ik nog wel een vraagje. Kan ik als ik daar zin in heb het volume gewoon vol open draaien, of is er ook een risico van opblazen van de boxen?
 • Zolang het geluid niet vervormd, kan er weinig mis gaan.
 • oh okee gelukkig, dan kan ik heel ver gaan :P

  Maakt het voor geluidsboksjes zoals deze ook uit wat voor geluidskaart je hebt? (mijn vorige boksjes waren belabberd dus daar had het geen zin om een goede geluidskaart er op te zetten, maar bij deze misschien wel?)
 • Wat voor geluidskaart heb je? En waarvoor gebruik je hem. Alleen muziek, of ook gamen, of geluidsbewerking.
 • Ik heb nu een Onboard geluidskaart van een via kt400 moederbord.
  En ik gebruik hem vooral om muziek te luisteren en een klein beetje om te gamen.
 • Dat lijkt me niet zo heel bijzonder. Je kunt er dus wel een nieuwe kaart in zetten. Als je nog ergens een creative audigy 4 oem kunt bemachtigen, lijkt me dat een aardige oplossing (ca. 45 euro). Of een tweedehands creative kaartje wellicht.
 • Heb ook de audigy 4 oem klinkt wel helderder en strakker. Mocht je nog wat meer uit willen geven, dan is de X-Fi XtremeGamer wel wat. De XtremeAudio zou ik mijden, dat is gewoon een verkapte Audigy 4 (Eax 4.0 en 64 voices).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.