Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

MP3 converteren naar WAV op CD.

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Op mijn computer staat een groot aantal MP3-geluidsbestanden. Deze wil ik als WAV-bestanden branden op CD's. De conversie van MP3 naar WAV doe ik nu als volgt.
  Eerst de MP3's op CD branden.
  Vervolgens deze CD rippen met - in mijn geval - Audiograbber waarbij gelijktijdig conversie van MP3 naar WAV plaatsvindt.
  Tenslotte brand ik deze WAV-bestanden weer op CD.

  Het zal duidelijk zijn dat deze procedure veel saai werk betekent, maar vooral zeeën van tijd kost en eigenlijk ondoenlijk is voor veel bestanden.

  Bestaat er een mogelijkheid om de MP3-bestanden vanaf de computer rechtstreeks naar WAV-formaat op CD te branden?

  Alvast enorm bedankt,

  Ben.
 • Wav formaat moet je sowieso niet hebben. Op audio cd gebruik je cdda. Wel worden hiervoor vaak wav bestanden als bron gebruikt. MP3 bestanden kun je rechtstreeks converteren naar cdda, met nero. Gewoon een audio cd kiezen, mp3's selecteren en branden maar. Hou er overigens rekening mee, dat niet alle mp3 bestanden werken. Een mp3 die perfect draait op de pc, wil wel eens pure stilte opleveren op de cd. Je zou voor de zekerheid naar image kunnen branden, en die eerst uittesten voor je het op cd zet.
 • Wat kunnen problemen soms toch simpel opgelost worden.
  Bedankt, het werkt.

  Ben.
 • Och, als je het weet, is (vrijwel) alles simpel. :)
  Wist je trouwens dat wav bestanden ook gewoon mp3 kunnen bevatten? Wav is een containerformaat, waarin diverse codecs gebruikt kunnen worden. Net als bij avi bestanden.
 • Ik gebruik het gratis programma dbPowerAmp. Hiermee kan ik makkelijk geluidsbestanden omzetten van het ene formaat in het andere: wav, mp3, mp4, flac, noem maar op. Als je een oudere versie downloadt dan heb je geen beperkingen met de mp3-licentie. Kijk hiervoor op www.oldversion.com.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.