Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Harde schijf

Anoniem
airpress
7 antwoorden
 • Hallo.

  Moet voor mijn broer een nieuwe hardeschijf in zijn computer plaatsen.
  Echter heeft het moederbord 1 IDE aansluiting.
  En 6 sata aansluitingen.
  Hij heeft al een ide hardeschijf.
  Op de ide kabel hangt er al een DVD brander aan.
  Dus is er nog 1 ingang vrij.
  De MASTER Hardeschijf zit op een sata fiche op het moederbord, dus de nieuwe harde schijf is een schijf voor film,enz op te slaan.

  Kan ik op 1 ide kabel een dvd brander met een hardeschijf combineren, ik dacht van niet?
 • Op één ide kabel kun je zonder problemen een brander én een harddisk aansluiten. Maar als je de schijf toch nog moet kopen, en je hebt sata aansluitingen vrij, zou ik gewoon een sata disk aanschaffen.
 • Hmm, hij heeft al een ide schijf.
 • Dan kun je de ide schijf gewoon op dezelfde kabel aansluiten. Ik zou nog wel even naar de bootvolgorde in het bios kijken. Standaard wil een computer wel eens eerst proberen te booten vanaf een ide disk.
 • Op wat moet ik de jumper dan juist plaatsen?

  Ps: sorry voor het verkeerd posten, het was de bedoeling het hier te posten, hat verkeerd geklikt.
 • Sluit hem gewoon aan op de vrije connector van de ide kabel, en laat master/slave afhangen van de brander. Maakt voor de werking niet uit. Master moet trouwens wel liefst op de buitenste connector, de slave op de middelste. Ligt er dus ook aan, hoe het uitkomt in de kast. Maar andersom werkt meestal ook zonder problemen.
 • Doorgaans worden moederborden die S-ATA- en slechts 1 IDE connector hebben, alleen gebruikt voor optische apparaten. Dus voor een DVD-speler en een DVD-brander. In een PC met alleen een DVD-brander, zal deze eerder slijten. En omdat een DVD-speler goedkoper is, ligt het gebruiken van een DVD-speler en een DVD-brander voor de hand.

  Bovendien als je in een PC met alleen een DVD-brander een data redding actie wilt doen met een Knoppix Live CD, dan kun je niets meer branden. Want de Knoppix CD/DVD houdt de DVD-brander bezet.

  Die IDE hardeschijf zou kunnen worden gebruikt in een HDD behuizing, die op de PC kan worden aangesloten via USB 2.0.

  [quote:18874dbf67="gerben"]Master moet trouwens wel liefst op de buitenste connector, de slave op de middelste. [/quote:18874dbf67] Dat heb ik vaker gelezen. Dat geldt eigenlijk alleen als beide IDE apparaten als Cable Select zijn gejumpered. Dan wordt het IDE apparaat op het einde van de 80 aderige data-kabel Master.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.