Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Impendantieverschil

Anoniem
Ootjuh
2 antwoorden
 • Ik ga mijn oude stereoset vervangen door een nieuwe A/V Receiver (Pioneer VSX-917V-K) een 7.1 systeem. Nu wil ik mijn oude goed werkende boxen in deze set opnemen als frontspeakers en dan aangevuld met Pioneer 5.1 boxset (Pioneer S-V50N-K). Om zo aan de 7.1 te komen.

  Echter de oude (BNS) boxen hebben een impendantie van 6 Ohm en de 5.1 Boxset heeft 8 Ohm. De receiver heeft de mogelijkheid om tussen 6 en 8 Ohm te schakelen maar volgens mij geld dat dan voor alle kanalen.
  Alle boxsets waar ik naar gekeken heb hebben tegenwoordig 8 Ohm….. Betekent dit dat ik dus mijn oude boxen niet kan gebruiken in een surroundopstelling ????

  Ootjuh
 • Je kan best de receiver instellen op 6 ohm.
  Enige uitleg;
  als je de receiver insteld op 8 ohm, en er de 6 ohm speakers op aansluit, dan kan de uitgangsversterker (zeker bij vol vermogen), overbelast worden, immers lagere impedantie betekent hogere uitgangsstroom, iets waar de receiver niet op berekent is.
  Gevolg kan zijn dat de versterkertrap doorbrand.

  Stel je in op 6 ohm, dan is de impedante juist voor de 6 en "een beetje" te hoog voor de 8 ohm boxen.
  Gevolg hiervan is dat de 8 ohm speakers theoretisch iets minder volume zullen produceren i.v.m. met 6 ohm, al betwijfel ik dat je het verschil zult horen.
  Als je de receiver insteld op 6 ohm, werkt alles normaal en voorkom je een defekte eindtrap.

  Je kan je oude speakers dus gerust aansluiten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.