Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

probleem met 2 films op me pcdvd en laptopdvd

Anoniem
None
3 antwoorden
 • hoi allemaal.

  Ik zit met een raar probleem, en vraag me af of één van jullie zo een probleem ook al heeft gehad.

  een paar weken geleden heb ik een dvd gekocht en als ik hem op mijn pc afspeelde draaide hij perfect bij het bonusmateriaal maar de film zelf wilde hij niet draaien, hij prong steeds naar de volgende chapter (elke chapter duurde een seconde voor hij naar de volgende sprong). dus een film met 30 chapters duurde 30 seconden en je zat terug op het "main menu". ik draai powerdvd 7.0, maar heb windows mediaplayer ook geprobeerd en die had hetzelfde probleem… dus ik stak de dvd in men andere dvdrom van me pc, weer hetzelfde probleem. Dan heb ik hem uitgetest op me laptop, weer hetzelfde probleem… Uiteindelijk heb ik hem op men ps2 getest en daar werkte die uitstekend op. Ik dacht, dit zal een fout van de dvd zelf zijn (niet compatible met pc hardware ofzo). Nu heb ik gistere juist hetzelfde probleem met een dvd die ik net gekocht heb. bonusmeteriaal werkt, film slaagt chapters over… en ja hoor, op de ps2 werkt die wel… ik snap er echt niks van.

  ik kan er wel bijvertellen dat beide dvd's van sony zijn. en ps2 is ook van sony, misschien dat het daarom werkt? maar het is gewoon absurd, want mijn oudere sony dvd's werken wel…

  heeft iemand een idee?

  alvast bedankt!

  Roel
 • Ik zou powerdvd eens opnieuw installeren, zodat ook de mpeg2 codec opnieuw meekomt. Misschien dat dat helpt. Anders heb ik zo geen idee.
 • heb ik al gedaan, ondertussen zelfs de gehele windows herinstalleert…

  niks gebeurd, ik denk dat een bepaalde reeks van sony dvds gewoon niet op de pc/laptop werken

  toch bedankt!

  roel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.