Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

PC geluid via home cinema set

Anoniem
Bosje
6 antwoorden
 • Ik heb bijna hetzelfde probleem
  ik heb mijn pc aangesloten op mijn philips home cinema set met 5.1 speakers. Als ik muziek afspeel hoor ik het alleen door de linksvoor en door de rechtsvoor (wel stereo). ik heb hem aangesloten dmv een kabel met aan de ene kant zo'n koptelefoonstekker en aan de andere kant 2 tulipstekkers.
  nu heb ik met creative software (dat al op m'n pc zat) een paar testjes gedaan waarbij het geluid rond zou moeten gaan, dus door alle speakers een keer. ik hoorde alleen geluid door de linksvoor en de rechtsvoor :-?
  wat moet ik doen? moet ik iets instellen op mijn pc ofzo?
 • Je hebt twee kanalen aangesloten, en dan vind je het gek dat er maar twee kanalen geluid produceren?

  (even afgesplitst ivm. threadjack)
 • ja en wat kan ik daaraan doen??
  *sorry, ben nogal lomp met computers enzo.. :oops:
 • Zolang je maar twee kanalen aansluit, kun je niet meer dan stereo verwachten. Voor surround/5.1 moet je het zeskanaals aansluiten (3 kabels), of een digitale aanlsuiting gebruiken, SP/DIF coax of optisch.
 • In de dvdspeler/versterker zitten ook maar 2 ingangen, dus betekent dat dat het dan niet kan? en het volume over de achterste 2 is ook veel minder dan over de voorste, is er wel een mogelijkheid dat ik dat instel? op de dvd speler gaat dat niet namelijk..
 • Als je maar twee ingangen hebt (stereo links en rechts, neem ik aan) kun je ook alleen maar stereo weergeven. Soms kan de set het wel wat opmixen, maar daar blijft het dan ook bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.