Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Logitech Z5500 speakerset op LCD tv en PC

Anoniem
XFX88
11 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb dit forum al doorgezocht (wellicht niet goed?) maar ik kan geen antwoord op mijn vraag vinden.

  Wat ik heb is het volgende:

  PC met Creative Audigy 2 ZS geluidskaart (ondersteunt tot 7.1 geluid)
  Logitech Z-5500 digital speakerset (niet via digitale ingang aangesloten)
  Philips 32PFL5322/10 LCD HD televisie

  Wat ik nu wil, is dat m'n logitech speakerset ook op de tv werkt en ook zonder dat ik telkens iets om moet pluggen tussen PC en TV. Wat heb ik dat nodig?

  Groet
  XFX
 • TV analoog aansluiten, computer digitaal?
 • Hoi Gerben,

  bedankt voor je antwoord. Maar de analoge kabels waarmee nu mijn pc is aangesloten passen niet in de aansluitingen van de tv (alleen in de koptelefoonaansluiting, maar dan is het geluid niet goed). Moet ik dan andere kabels aanschaffen en dan dus ook nog een digitale kabel?
 • Wat voor bijzondere aansluitingen zitten er dan op je tv? Neem aan dat je 2x tulp hebt voor audio. En dan moet je dus een verloopkabeltje hebben van 2x tulp, naar 1x minijack. TV is vast stereo, je kunt dus ook maar één kabel aansluiten ipv. drie bij de computer.

  http://www.adl.it/?lang=it&section=scheda_prodotto&filter=all&from=categorie_listino&page=2&words=&id=986
 • Inderdaad, die aansluiting heb ik (2 keer, 1x L en 1x R, staat erbij).

  Dan ga ik even kijken of ik zo'n kabel in NL kan krijgen ergens en een iets langere en dan koop ik ook nog zo'n digitale kabel en dan laat ik weten of het gelukt is!

  Bedankt Gerben!
 • Die kabels worden sowieso tot 10m lengte verkocht.
 • Ja ik heb ze inmiddels gevonden op allekabels.nl !
 • Nog 1 vraagje:

  http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/c00059777.jpg

  Nummer 1 lijkt toch een (mini)jack aansluiting te zijn en geen tulp? Ik vind namelijk alleen maar Tulp > Tulp digitale coax kabels. De aansluiting op mn speakerset is wel Tulp.
 • Op de geluidskaart heb je alleen maar minijack aansluitingen. Als je op je speakerset tulpjes hebt, en op de tv ook, dan heb je uiteraard tulpstekkers aan beide uiteinden van de kabel nodig.
 • [quote:23cec970dc="gerben"]Op de geluidskaart heb je alleen maar minijack aansluitingen. Als je op je speakerset tulpjes hebt, en op de tv ook, dan heb je uiteraard tulpstekkers aan beide uiteinden van de kabel nodig.[/quote:23cec970dc]

  Nee, op m'n speakerset is alleen de digitale aansluiting Tulp, dus zou ik een voor PC > Speakerset een minijack > tulp digitale coax kabel nodig hebben en voor TV > Speakerset een 2xTulp > Minijack analoge kabel of niet ? Misschien moet ik het dan omdraaien en voor TV > Speakerset de digitale aansluiting gebruiken en dus Tulp > 2x Tulp gebruiken en voor PC >Speakerset gewoon zo laten als nu (gewoon aan beide kanten minijack)? Of ondersteunt de TV die digitale aansluiting niet ?
 • Weet je heel zeker dat je tv digitaal geluid afgeeft? Dat betwijfel ik namelijk. Je geluidskaart moet ook een digitale uitgang hebben, maar dat is een stuk normaler. Die is meestal samengevoegd met de center/sub uitgang. Ga eerst maar uit van pc digitaal aansluiten, en dan heb je een digitale coax aansluiting, minijack op de geluidskaart, tulp op de speakerset.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.