Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Problemen met dvd-rom drive

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo

  Sinds kort heb ik een laptop gekocht de "HP pavilion dv9540eb".
  Wanneer ik probeerde een spelletje genaamd "Railraod Giant" te instaleren lukt dit niet. Ik heb gekozen voor uitvoeren onder Windows XP (SP2) maar ook dit zonder resultaat. Het volgende wat ik deed was de map met bestanden openen en dan uitvoeren van het exe bestand. Toen ik dit gedaan had kwam er deze foutmelding "gegevensfout (cyclische redundantiecontrole)".

  Is dit een probleem van mij, de cd of mijn laptop?

  Groeten Toon.
 • Je werkt zeker onder vista?? dan kan het zijn dat het spelletje niet compatible is met vista. Soms helpt het wél om alle bestanden naar je schijf te kopiëren en dan het bestand setup.exe (of iets wat erop lijkt) administrator rechten te geven. Als dit niet helpt, kan je nog altijf ffe Googlen.

  Groetjes van Stokpop :D
 • Hoe moet ik dat volledige spelletje kopiëren naar mijn harde schijf?
 • Gewoon via "deze computer" naar je cd-romdrive, ctrl+a, ctrl+c, naar een map en dan ctrl+v om te plakken.
 • Lukt niet om het spel te kopiëren. Is hier geen software voor of en een andere mogelijkheid om het spel toch te kunnen spelen?
 • Je geeft aan dat je de bestanden van de cd niet naar je harde schijf kunt kopiëren. Krijg je een foutmelding te zien en heb je dit probleem ook bij andere cd-roms? Probeer anders eens om de bestanden op een andere computer te kopiëren.

  Op bovenstaande manieren kun je proberen te achterhalen waar de oorzaak van je probleem ligt (de cd-rom, cd cd-rom speler of nog iets anders)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.