Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

brom geluid uit mijn monitor boxen

Anoniem
rgh
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb het volgende probleem:

  Ik wil zowel geluid via mijn monitor boxen horen als via mijn geluidsinstallatie.

  Als ik muziek wil spelen wil ik dit afluisteren via mijn geluidsinstallatie en het mag ook door mijn monitor boxen komen geen probleem.

  Nu wil ik geen muziek afspelen, maar computer geluiden mogen door mijn monitor boxen komen, maar niet door geluidsinstallatie. Die staat dan ook uit.

  Nu heb ik het volgende gedaan:

  Ik heb een stekkertje van 1 mannetje in mijn computer gedaan, en die splitst zich naar twee vrouwtjes. Nu heb ik monitor stekker in 1 vrouwtje gedaan en versterker stekker in het andere vrouwtje gedaan.

  Nu hoor ik alleen constant een irritante brom door mijn monitor boxen. Als ik deze stekker eruit haal hoor ik die brom niet. Ik heb dit gedaan met drie verschillende stekkers (uiteraard de stekkers wel met de zelfde uiterlijk/ mogelijkheden).

  Want monitor stekker rechtstreeks in audio uit levert dus geen brom op, maar ja wil ook graag mijn geluidsinstallatie er op aan sluiten en heb geen zin om iedere keer maar de stekkertjes te moeten omruilen in mijn computer.

  Hoe krijg ik nou die rotbrom uit mijn monitor?
 • Is je PC installatie geaard aangesloten? En je geluidsinatallatie ook?

  ALs je het probleem blijft houden dan heb je met een aardlus te maken (via google uitzoeken wat dat precies inhoudt).
  Lang gelden dit ook gehad., bij een betere electronica zaak verkopen ze verloopstukken met condensatoren die de brom erui halen.
 • Hoi Bosje,

  De computer en de installatie zijn inderdaad beide in een geaarde stekkerdoos (eentje met zo'n licht schakelaar).
 • Ik heb dat probleem met die brom ook gehad toen ik mijn draaitafel op mijn pc aansloot.

  Ik heb het opgelost door een aardedraad van de draaitafel aan de kast van de pc te koppelen.
 • Hoi Wim,

  Ik heb dan geen platenspeler aangesloten, dus wel versterker. Wat moet ik me voorstellen bij een stukje aarde draad?
 • Ik zal even uitleggen wat een aardlus is.

  Je hebt kans op een aardlus als je meerdere apparaten aan elkaar koppelt die allemaal een randaarde hebben. De brom ontstaat wanneer de afstand tot de aarde niet goed overeenkomt. Meestal is het op te lossen door 1 van de apparaten zonder aarde aan te sluiten. Een versterker, computerboxen hebben geen aarde nodig. Dat kun je proberen.
  Andere opties zijn alle aardpunten losmaken en zelf 1 nieuwe aarde maken. Let op, de netwerkkabel en de tv kabel heeft ook een aarde (buitenkant van de kabel). Bij mij is de tv kabel de oorzaak geweest van een aardlus. Ik zou de netwerkkabel trouwens als aarde zo laten en de rest zonder aarde aansluiten. Ga 1 voor 1 aan het werk. Sluit alles aan zonder aarde en luister als er een brom is. Dus alles zonder aarde en netwerk stekker eruit. Ga door tot je de storing vindt.

  Er kan ook nog iets anders aan de hand zijn. Het kan zijn dat die split stekker die je gebruikt, te weinig vermogen overhoudt voor een storingsvrij signaal. Zoek dan een andere oplossing. Ik ben muzikant en gebruik nooit splitters maar een aantal mengtafels. De behringer tafel van 30 euro is al heel geschikt en je hoeft nooit stekkers te verwisselen.

  Nog opmerkingen. Mensen halen brom en ruis doorelkaar. Brom is een lage bastoon mmmmmmmmmm. Ruis is pffffffffffffffff :-)

  hb
 • Hoi Ronald,

  Ik heb het inderdaad een beetje erg kort opgeschreven.

  Aan mijn draaitafel zit een aardedraad, deze heb ik verbonden met de aarde aansluiting van mijn versterker, en deze weer via een draad aan een schroef van de computerkast.
 • Bedankt voor jullie uitleg. Ik zal er morgen eens naar kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.