Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Laptop aansluiten op Philips LCD scherm

Anoniem
num1wr82
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik ben sinds kort in het bezit van een Philips 32PFL9632D scherm (een 32" LCD scherm). Nu wil ik hier graag mijn laptop op aansluiten. Het probleem is echter dat het scherm geen analoge ingang heeft en mijn laptop heeft juist alleen een analoge uitgang voor een scherm heeft.

  De manier om het scherm aan te sluiten is via DVI naar HDMI, maar deze uitgang heeft mijn laptop dus niet. Wel heeft de laptop een S-Video uitgang, maar hierdoor wordt de kwaliteit van het beeld erg slecht. (Wel een lange kwalitatief wat slechtere kabel gebruikt..)

  Mijn vraag is nu, aangezien ik niet denk dat ik het signaal met een kortere, betere S-Video kabel beter kan krijgen. Is het mogelijk een convertor naar DVI te gebruiken op mijn laptop, en dit signaal weer via een DVI naar HDMI kabel aan te sluiten om mijn scherm. Ik weet dat het signaal analoog blijft, maar ik hoop toch dat de kwaliteit een stuk beter is dan met S-Video. Ik heb namelijk schermen gezien die via de analoge aansluiting wel goed beeld gaven..

  (De laptop in de signature heb ik niet meer, deze had namelijk wel een DVI uitgang, even om verwarring te voorkomen :wink: )

  Alvast bedankt
 • dus je hebt een vga aansluiting op je laptop he?

  dan zou je of een vga-hdmi kabel kunnen kopen
  of een verloopstukje van vga-dvi en dan dvi-hdmi kabeltje kopen
 • Een VGA - HDMI heb ik nog nooit gezien, zijn deze er? Ik vraag het me af..

  Een verloopstukje van VGA naar DVI en dan een DVI naar HDMI kabel werkt niet, waarom weet ik echter niet, ik krijg dan geen beeld..
 • ja ze zijn er wel
  http://www.syspack.com/schede/immagini/CAV120.jpg
  maar ik weet niet of dit zal werken omdat vga analoog is en dvi digitaal.

  maar hoeso werkte de verloopstukjes niet dan had je alles ingestelt en de Hz goed gezet?
 • Lijkt me vreemd die kabel inderdaad, analoog naar digitaal, maar waar zijn die te krijgen?

  Met het verloopstukje kreeg ik helemaal geen beeld, bij een S-Video kabel krijg je gelijk beeld en krijg je ook een pop-up op je laptop, nu bleef het beeld gewoon op de laptop staan en ging niet over naar de tv

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.