Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Laptop aansluiten op LG LCD

Anoniem
due
9 antwoorden
 • Ik heb vanmiddag bij de MediaMarkt (bij de LCD actie) een tweetal nieuwe lcd tv's gekocht. Een levensgrote tv voor op mijn slaapkamer (LG 32LC41) en een nóg grotere tv voor beneden. Hetzelfde merk (LG) en zelfde lijn, alleen dus een stuk groter.

  Nu is mijn vraag hoe ik mijn laptop op de tv kan aansluiten (voor bijv. films te kijken, of als extern beeldscherm te gebruiken (indien mogelijk?)). Op mijn laptop heb ik van onderstaande foto de volgende aansluitingen:
  Aansluiting A, en aansluiting B (weliswaar in het geel), én de blauwe aansluiting in t zwart:

  [img:7479971734]http://www.weethet.nl/images/pc2tv/tvout_examples_videocards.jpg[/img:7479971734]

  Ik heb al flink gezocht met google, heb gezien dat ik het geluid dmv een aparte kabel moet aansluiten op de tv?
  Zie langzamerhand door de bomen het bos niet meer, dus ik zou het op prijs stellen als er iemand in Jip-en-Janneke-taal het eea kon uitleggen :)
 • A en B zijn verschillende vormen van tv-out, oftewel s-video. De blauwe is een vga-aansluiting. Als het een beetje redelijke schermen zijn, moeten ze beide aansluitingen wel hebben. Dus vga-in of tv-in. Met een standaard vga- of s-videokabel heb je dan beeld. Voor het geluid heb je een aparte kabel nodig, waarschijnlijk mini-jack in de laptop, en 2x tulp/rca in het scherm (verloopkabel dus). Zou met een paar tientjes bekeken moeten zijn. Wat ook nog kan, is s-video + minijack/tulp aansluiten met een scart blok. Zoiets is als set te koop, vast ook wel bij mediamarkt.
 • Heb zojuist het volgende kabelsetje gekocht:
  S-Video + jack plug > SCART gekocht.
  Echter krijg ik nog geen beeld van mijn laptop op de tv. Iets softwarematigs, maar ik kom er niet uit… Volgens handleidingen op internet moet er bij de Beeldscherminstellingen van de laptop een tab zijn van mijn videokaart, maar die is er niet.

  't is een ATI kaartje, dat is t enige wat ik zeker weet…
 • Niemand een idee hoe ik bij de softwareinstellingen kan komen? Kan ook nergens een icoontje of bestandsmap vinden van ATI…
 • Heb extra drivers van de videokaart (ATI) geinstalleerd van de CD die bij de levering van de laptop zat. Ik kan nu wel bij de instellingen, maar de TV springt niet over naar laptop beeld als ik dit instel. Het beeld van de laptop knippert wel 1x maar op tv komt geen beeld.

  Wat te doen?
 • Op welk kanaal heb je de tv staan? Toch wel op het AV kanaal van de scart-aansluiting?

  Je moet even proberen de pc alleen op de tv aan te sluiten. Dan ziet dus videokaart de tv als enige beeldscherm. Hij stelt die dus ook als standaard in
 • Ik krijg geen AV kanaal op de tv gek genoeg, maar ik heb gelezen dat moderne tv's automatisch overschakelen naar extern?

  Tis een laptop dus kan het scherm niet disconnecten :lol:
  Ook niet als ik de tv als primair beeldscherm instel doet hij het gek genoeg niet…

  Misschien toch een gevalletje op AV/extern kanaal zetten, maar die krijg ik er gek genoeg niet op…
  ff handleiding erbij pakken dan maar
 • Je kunt je laptop beeldscherm ook uitschakelen als het goed is bij je instellingen.

  En als dat laatste het geval is zijn we allemaal blij :D
 • In de handleiding staat niet echt iets boeiends hierover, maar heb hem toch aan de praat gekregen (verborgen knopje op afstandsbediening). Zit ik verder nog wel met een probleem dat de kleuren op de tv zwart wit zijn en op laptop wel gewoon normaal?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.