Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Onbruikbare DVD+RW's

Anoniem
Supbatspi
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb problemen met het gebruik van DVD+RW's in mijn HDD-recorder.
  Als ik een nieuw DVD-tje gebruik, kan ik hiermee alles doen in mijn HDD-recorder. Ik kan de disc formatteren in de recorder en ook kan ik opgenomen programma's 'branden' op die lege DVD+RW. Uiteraard is een gebrande DVD+RW ook gewoon af te spelen op de recorder.

  Maar ik heb ook DVD+RW's die ik niet (meer) kan gebruiken in de HDD-recorder. Dat wil zeggen dat ik de inhoud van de DVD wel kan afspelen op de recorder, maar ik kan geen bewerkingen meer uitvoeren. Ik kan de DVD dus niet meer formatteren in de HDD-recorder. Ook de functie om opgenomen programma's op de DVD+RW te branden is niet meer beschikbaar.

  Dit komt dus omdat deze DVD's ook een keer in de computer geformatteerd zijn en daar toen met Nero iets op is gebrand. Daarna zijn, behalve afspelen, in de HDD-recorder geen opties meer mogelijk, dus blijkbaar doet de PC iets met de DVD (ofwel tijdens het formatteren, ofwel tijdens het branden) waardoor hij onbruikbaar wordt voor de HDD-recorder.

  Weet iemand misschien een tool of een bepaald programma, waarmee je de disc kunt formatteren en branden op de PC, maar later ook gewoon voor de HDD-recorder kan gebruiken? Ik wil namelijk bestanden die op de PC staan middels een DVD+RW op de harde schijf van de HDD-recorder zetten. Doordat deze functies nu niet beschikbaar zijn, gaat dit niet.
 • Mijn ervaring met DVD+RW's is dat ze niet immer betrouwbaar zijn en minder goed uitwisselbaar zijn tussen de diverse apparaten dan +R's, mogelijk is een enkel exemplaar bij jouw ook niet 100%. Of dit het geval is kun je uitproberen door hetzelfde (wissen op de pc en dan gebruiken in de recorder, hetgeen voorzover ik weet universeel zou moeten werken) eens te proberen met een ander exemplaar, eventueel van een of meerdere andere merken.
 • Hmm, de DVD+RW's die ik gebruik zijn van de Aldi.
  Nooit problemen mee gehad.

  Heb ook nog een 5-tal RW's liggen van TraxData.
  Zal het daarmee eens proberen.
 • Je zou de schijf eens kunnen wissen met nero, en dan kijken of ze in de recorder weer bruikbaar zijn.
 • Gewist met Nero. Gekozen voor de optie volledig.
  Heeft dan ook 20 min in beslag genomen.
  Maar helaas, DVD is niet meer bruikbaar in de recorder.

  Ook met DVD+RW's van een ander merk is dit een probleem.
  Heb nu namelijk verschillende merken geprobeerd.

  De fout ligt hem waarschijnlijk niet in het branden, maar in het formatteren. Heb de laatste keer niets gebrand, maar slechts alleen de disc geformatteerd/gewist. Iemand nog een andere oplossing of wellicht een tool die de schijf zodanig wist dat gebruik in de recorder mogelijk blijft? Heb zelf Nero, Final Burner en de DVD Writing Tool van TMPG al geprobeerd.

  Wat ik even moet opmerken is dat een DVD+RW (nieuw) die ik wél in de HDD-recorder heb kunnen gebruiken niet alleen een VIDEO_TS map op de disc wegschrijft, maar ook een VIDEO_RM map. Als je de schijf op de PC wist, gooi je deze map dus ook weg. Daar zal de oorzaak wel in zitten, maar heeft iemand dan een idee hoe of wat om dit te herstellen of om op de PC een VIDEO_RM map met je film mee te branden? Of zodanig te formatteren dat je wel een VIDEO_RM mapje op je DVD overhoudt?
 • Probeer het ook nog eens in andere branders (op andere pc's).
 • Kun je nagaan hoe de dvd in de recorder wordt geformatteerd? Zal wel een packet writing formaat zijn. Mogelijk kun je in de pc hetzelfde formatteren.
 • [quote:55a4d3a58f="gerben"]Kun je nagaan hoe de dvd in de recorder wordt geformatteerd? Zal wel een packet writing formaat zijn. Mogelijk kun je in de pc hetzelfde formatteren.[/quote:55a4d3a58f]

  Ik heb even gegoogled, maar kan het niet ontdekken. Heb Sony ook gebeld, maar daar is het technische verstand echter van een laag niveau, kortom, ze konden me niet helpen.
  Laten we even voorop stellen dat de recorder inderdaad in packet writing formaat formatteert. Hoe doe je dat dan op de pc?
 • Ik zou het eens proberen met nero incd, en dan met het mount rainier formaat.
  http://www.argentuma.com/backup/software/incd.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.