Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Digitaal opnemen

Anoniem
Supbatspi
3 antwoorden
 • Iemand ervaring met digitale televisie en het opnemen daarvan? Vanwege een nogal irritante ruis in sommige belangrijke zenders zoals SBS6, heb ik digitenne van KPN aangeschaft, Werkt opzich perfect, maar het opnemen wil niet zoals ik het wil.

  Ik heb de digitale tuner alleen met een SCART-aansluiting verbonden met de hd-recorder. Vervolgens heb ik in de HD-recorder in het Guide+systeem de tuner als externe ontvanger toegevoegd en in de editor heb ik bij iedere zender de bron veranderd van tuner naar Ext. Rec. 1 (Line 1) met de bijbehorende zender daarachter. Maar je raad het al, om digitaal op te nemen moet de digitale tuner aanstaan EN op de juiste zender. Dus ook al is RTL4 Ext. Rec. 1 P.004 en SBS6 Ext. Rec. 1 P.006, dan reageert de hd-recorder daar niet op. Hij kijkt niet naar welke zender ingesteld staat, maar pakt gewoon Line 1 als opnamebron, dus neemt ie het kanaal op waar digitenne op dat moment opstaat.

  Er zijn geruchten dat hd-recorders met een Guide+systeem en een bijbehorende G-link WEL commando's naar een digitale tuner kunnen sturen, om bijv. van zender te switchen. Maar ik krijg het niet voor elkaar. Dus weet iemand of het uberhaupt kan? Ligt het dan aan mij, bijv. verkeerd op elkaar aangesloten of verkeerde instellingen? Of ligt het aan de digitenne tuner van KPN? Het is een Topfield-tuner.

  Als het aan de digitenne ligt, weet iemand dan digitale televisie waarbij je wel de tuner kan laten aansturen door de G-link van een HD-recorder?
 • Zelf heb ik een Pioneer DVR-530H-S HDD recorder. Daar hoort een kabeltje bij met aan het eind een infrarood oog. Het stekkertje aan de andere kant gaat in de HDD-recorder en het infrarood oog hang je voor de digitale tuner (in mijn geval geen digitenne, maar een digitale ontvanger via de kabel). De tuner moet wel altijd aanstaan, maar op het moment dat de HDD gaat opnemen, schakelt hij de tuner naar het juiste kanaal. UIteraard heb ik ook alle zenders in moeten voeren. Dus SBS 6 op L1 P 006.
  Hoe dat bij digitenne werkt, weet ik niet, maar maar mogelijk heb je hier toch iets aan.
 • In ieder geval bedankt voor je reactie.
  Maar zoals jij het beschrijft heb ik inderdaad alles ook al ingesteld staan.

  Dus ik weet echt niet waar het dan niet klopt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.