Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvi hdmi

Anoniem
MarcoP
8 antwoorden
 • Hallo,
  Mijn videokaart in pc ondersteund geluid via dvi. Mbv een bijgeleverde adapter kan ik een hdmi kabel aansluiten op de dvi poort en zo mijn lcd tv als monitor gebruiken. Echter er wordt GEEN geluid doorgegeven!!! Waar zou dat aan kunnen liggen?
  Groeten,
  Rob
 • Als je geluid wilt hebben moet je een aparte audio kabel leggen.
  Je moet dan van je audio uit naar in op je tv.
  DVI is HDMI maar dan zonder geluid.
 • Bij ATI kaarten krijg je geluid uit DVI - HDMI, maar wel de meegeleverde adapter van ATI gebruiken( anders bij bestellen), bij nVidia zijn er problemen.

  http://www.9lives.be/forum/hardware/552228-radeon-3850-3870-dvi-hdmi-sound-issues.html

  http://forum.giga-byte.nl/index.php?topic=499.0

  http://www.elektronica-shop.nl/uitleg%20over%20hdmi%20en%20dvi%20kabels.htm

  De ATI DVI-HDMI verloopstekker is geen standaard uitvoering, want deze geven het geluid niet door.

  En het kan goed zijn dat de VGA kaart reseller (Gigabyte, Sapphire, Asus enz…) ofwel een aangepaste als een standaard verloopstekker leveren.
 • Om het geluid door te laten komen op je tv, dien je wel de juiste "audio device" in te stellen in je configuratiescherm. In Windows XP gaat dat via CONFIGURATIESCHERM > SPRAAK, GELUID EN GELUIDSAPPARATEN (het kan zijn dat deze er niet tussen staat, ga dan naar de volgens stap) > GELUIDEN EN AUDIOAPPARATEN > tabblad AUDIO

  selecteer nu onder AFSPELEN VAN GELUID als STANDAARDAPPARAAT de "ATI HD Audio rear output" (zo heet hij bij mijn HD2600XT althans).

  Mocht je regelmatig heen en weer willen schakelen, dan kan je dit proces vergemakkelijken met het gratis programmaatje QuickSoundSwitch.
 • [quote:a8bf51f549="Wannes"]Om het geluid door te laten komen op je tv, dien je wel de juiste "audio device" in te stellen in je configuratiescherm. In Windows XP gaat dat via CONFIGURATIESCHERM > SPRAAK, GELUID EN GELUIDSAPPARATEN (het kan zijn dat deze er niet tussen staat, ga dan naar de volgens stap) > GELUIDEN EN AUDIOAPPARATEN > tabblad AUDIO

  selecteer nu onder AFSPELEN VAN GELUID als STANDAARDAPPARAAT de "ATI HD Audio rear output" (zo heet hij bij mijn HD2600XT althans).

  Mocht je regelmatig heen en weer willen schakelen, dan kan je dit proces vergemakkelijken met het gratis programmaatje QuickSoundSwitch.[/quote:a8bf51f549]

  Bedankt voor de adviezen. Ik heb een en ander zo ingesteld als je zegt, maar heb nog steeds geen geluid. Het gekke is dat ik een aantal maanden geleden wel geluid had over de HDMI. Althans zo herinner ik het me, maar ik kan me ook vergisssen. Wat zou ik nu nog kunnen doen? De kaart is een ATI Raden 3600 series. Bijgeleverd een gele DVI-HDMI verloopstekker.
 • Misschien een overbodige vraag, maar is de driver wel geïnstalleerd? Als "ATI HD Audio rear output" voorkwam tussen de geluidskaarten (zoals uitgelegd in m'n vorige bericht), dan is hij inderdaad geïnstalleerd. Je kunt het ook checken via APPARAATBEHEER (rechter muisknop op DEZE COMPUTER > BEHEREN > APPARAATBEHEER). Als er apparaten zijn waarvan de driver niet is geïnstalleerd, dan staan die in het apparaatbeheer onder een geel vraagteken. Plaatje. Als er geen geel vraagteken te bekennen is, dan is de driver als het goed is geïnstalleerd en zou onder BESTURING VOOR GELUID, VIDEO EN SPELLETJES iets in de trant van ATI FUNCTION DRIVER FOR HIGH DEFINITION AUDIO moeten staan. Als beide niet het geval is, dan wordt de hele geluidskaart (die van je videokaart) niet gedetecteerd en kunnen we misschien weer verder kijken.
 • als de enige kabel tussen je computer en scherm een dvi kabel is komt er zowizo geen geluid door, een dvi kabel kan in feite alleen maar overweg met video signaal

  een hdmi kabel kan overweg met een video én audio signaal

  als je dus audio wilt hebben zal je die op een andere manier naar je scherm moeten brengen
 • Als de HDMI audio output niet is geinstalleerd moet je even de ATI HDMI driver downloaden. ;)

  Hier: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/hdmiaudio-xp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.