Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Digitale audio kabel

Anoniem
Torrentus
21 antwoorden
 • Eerlijk gezegd, ga je geen verschil horen tussen en infrarood en een analoge aansluiting.
  Technisch is een digitale aansluiting wel beter, maar ons gehoor is niet in staat het verschil te merken.
 • Oké, dat is duidelijk. Bedankt voor je antwoordt.
 • Hallo,

  Momenteel zit mijn PlayStation 3 voor het geluid aangesloten met 2 tulp stekkertjes. Rood en wit. Mijn PlayStation 3 heeft een digitale audio aansluitng. Nu heeft mijn 5.1 set ook een digitale audio aansluiting. Ik vind die kabeltjes alleen best prijzig, maar dat terzijde.
  Ga ik verschil merken als ik het geluid laat lopen via een digitale audio kabel i.p.v het analoge tulp stekkertje?

  Met vriendelijke groet,

  Jeremy

  [img:75743c8f91]http://www.kleinspul.nl/products_pictures/roline_toslink_mini_2.jpg[/img:75743c8f91]
 • Kijk eens op:
  http://elektronica-online.nl/content.php?cat_id=74&hoofdcat=Kabels & Stekkers&subcat=Audio Kabels&subsubcat=Optische Kabels

  Hier kan je goedkope goede kabels kopen. Heb er een paar keer bestelt (oa 2 HDMI kabels), snelle bezorging. Als je meer kabels nodig hebt zou ik ze gelijk mee bestellen want je moet de verzendkosten ook nog meerekenen.
 • [quote:c2ccb7d1a6="Eddy X"]Eerlijk gezegd, ga je geen verschil horen tussen en infrarood en een analoge aansluiting.
  Technisch is een digitale aansluiting wel beter, maar ons gehoor is niet in staat het verschil te merken.[/quote:c2ccb7d1a6]

  Ik vind dit onzin, ik hoor wel een verschil tussen analoog en digitaal hoor.
  Zeker met films e.d. Ook mijn 360 is digitaal mooier dan via 2 tulp. Je hoort alles zuiverder en duidelijker. Merkte het zeker met fifa 09. Nu is alles dolby digital 5.1. Ik hoor het publiek beter en meer en andere geluidjes er ook nog bij…
 • Is een discusie die ondertussen al meer dan twintig jaar aansleept.
  Bij de introductie van de CD, werd door hevige aanhangers van vinyl, aangehaald dat een analoge opname op lp/single; veel voller en warmer klonk.

  Bij de overschakeling van cd naar MP3 bestanden, hoor je vrijwel geen reactie.
  Nochtans wordt bij het omzetten naar MP3, heel wat informatie (geluid), weggekiepert .

  Bij een analoge overdracht wordt niets weggelaten, de geluidskwaliteit, wordt enkel bepaald door de gebruikte electronica.

  Een digitaal signaal is [b:eea3946c9d]altijd[/b:eea3946c9d] een gesampled analoog signaal, en kan daardoor nooit beter klinken dan het origineel.

  Wat ik wou zeggen; digitaal kan technisch beter zijn, maar nooit beter dan een analoog signaal dat onder de beste technische voorwaarden wordt ten gehore gebracht.
  Kom ik dan terug op ons gehoor; we merken het verschil niet.
 • Ok jij heb het over "Bij een analoge overdracht wordt niets weggelaten, de geluidskwaliteit, wordt enkel bepaald door de [b:5a79c7def3]gebruikte electronica[/b:5a79c7def3]." Maar ik reageer dan wel op een PS3. De chips van de versterker die digitaal naar analoog omzet zijn krachtiger dan die van een PS3. Dus dan kan je beter optische kabel ertussen gooien, en het werk door de versteker laten doen.
 • [quote:a5960b45e0="Eddy X"]Is een discusie die ondertussen al meer dan twintig jaar aansleept.
  Bij de introductie van de CD, werd door hevige aanhangers van vinyl, aangehaald dat een analoge opname op lp/single; veel voller en warmer klonk.

  Bij de overschakeling van cd naar MP3 bestanden, hoor je vrijwel geen reactie.
  Nochtans wordt bij het omzetten naar MP3, heel wat informatie (geluid), weggekiepert .

  Bij een analoge overdracht wordt niets weggelaten, de geluidskwaliteit, wordt enkel bepaald door de gebruikte electronica.

  Een digitaal signaal is [b:a5960b45e0]altijd[/b:a5960b45e0] een gesampled analoog signaal, en kan daardoor nooit beter klinken dan het origineel.

  Wat ik wou zeggen; digitaal kan technisch beter zijn, maar nooit beter dan een analoog signaal dat onder de beste technische voorwaarden wordt ten gehore gebracht.
  Kom ik dan terug op ons gehoor; we merken het verschil niet.[/quote:a5960b45e0]

  op vinyl klinkt het zo gezegt veel warmer omdat het geluid natuur getrouw is en niet zo opgeblazen en digitaal zoals tegenwoordig op cd's die ook meer dynamiek hebben. Hetzelfde opgeblazen nummer van cd zou op vinyl de naald doen verspringen…als hetzelfde nummer niet zo opgeblazen zou zijn op cd zou dit even goed klinken en zelfs beter dan op vinyl aangezien er geen ruis enzo in zit. Juist? :wink:
 • Zo te zien zijn de meningen dus verdeeld. Maakt mij er niet echt wijzer op :?
 • Wat had je verwacht te horen? En betreft dit de analoog/digitaal versterker discussie of de analoog/digitaal LP/CD discussie?

  Zelf denk ik ook dat je in analoog/digitaal stereo nauwelijks verschil hoort. Mogelijk minder last van ruis en brom. Voordeel van digitaal is dat deze meer dan alleen stereo aan kan. En ja, dat is natuurlijk wel een voordeel. En dan kan dus uiteindelijk ook beter klinken. Mocht het voor je van toepassing zijn: tussen optisch of coaxiaal digitaal, daar verwacht ik geen verschil, zeker als er sprake is van een galvanische scheiding. Dat laatste is niet altijd het geval.

  Het verhaal over het vinyl, daar sluit ik mij niet direct bij aan. Mogelijk is ook de LP opname nogal bewerkt en dus ook niet origineel te noemen. Bij een LP is het heel belangrijk om de rustige passages boven de ruis en harde passages onvervormd te houden. Voor digitale opname is er op dat punt gewoon meer speelruimte. Tja, sterke punt van de LP lijkt me dat hogetonen gewoon echt zouden kunnen klinken als het origineel. Voor een CD is de kwaliteit afhankelijk van de D/A conversie. Laten we zeggen: de scherpe randjes gladstrijken of juist niet. Nu hoort bijna niemand die hoge frequenties dus ja, waar hebben we het over?
 • Ik had verwacht te horen of het nut heeft om van analoog naar optisch over te gaan.
 • ga er gewoon voor, een digitale output is altijd een betere keuze voor dat soort dingen. normaal gezien zal je het altijd wel merken dat er verschil is in qualiteit.
 • Hmm mischien ook wel. De site die tomvdlee gaf zijn ze wel goedkoop en betaal eigenlijk meer de verzendkosten. Alleen ziet de website er een beetje cheap uit. Is die betrouwbaar?
  http://elektronica-online.nl/content.php?cat_id=74&hoofdcat=Kabels
 • Alternatief is om een vergelijkbare kabel incl verzendkosten bij je in de buurt te kopen.
 • [quote:19039f17f5="aeonfast"]Hmm mischien ook wel. De site die tomvdlee gaf zijn ze wel goedkoop en betaal eigenlijk meer de verzendkosten. Alleen ziet de website er een beetje cheap uit. Is die betrouwbaar?
  http://elektronica-online.nl/content.php?cat_id=74&hoofdcat=Kabels[/quote:19039f17f5]

  Ik heb er regelmatig wat besteld. Hele snelle levering. Voor alleen één kabeltje is het mischien net te duur ivm de verzendkosten. Ik heb er tegelijkertijd meerdere dingen besteld. Lees alleen wat klachten over de aftersales op Tweakers.net onder Shopsurvey.
 • Ik sta op het punt om ze te bestellen, maar dan zie ik dat ze ook weer verschillende optische kabels hebben.

  Ze hebben:

  [b:a67725cbfe] €1,50 Optische Kabel Toslink - Toslink 1 meter lang. [/b:a67725cbfe]
  [img:a67725cbfe]http://img15.imageshack.us/img15/7975/1403o.jpg[/img:a67725cbfe]
  [img:a67725cbfe]http://img15.imageshack.us/img15/1403o.jpg/1/w283.png[/img:a67725cbfe]

  [b:a67725cbfe] €3,50 Optische Kabel Toslink - Toslink 1,0 meter lang.[/b:a67725cbfe]Deze kabel heeft stevige, deels metalen konnektors en een dikkere kwaliteit kabel.
  [img:a67725cbfe]http://img5.imageshack.us/img5/2346/1413.jpg[/img:a67725cbfe]
  [img:a67725cbfe]http://img5.imageshack.us/img5/1413.jpg/1/w283.png[/img:a67725cbfe]

  [b:a67725cbfe] €6,- Professionele Optische Kabel[/b:a67725cbfe]
  Optische toslink aansluitkabel voor digitale data overdracht met aan beide
  zijden vergulde 24k Toslink pluggen.
  SPECIFICATIONS:
  Cable: Optical Fiber
  Color: Black
  Lenght: 0,75m
  Plugs: Toslink <-> Toslink
  Goldplated
  Pearl chrome-plated metal shell
  [img:a67725cbfe]http://img15.imageshack.us/img15/3066/21995.jpg[/img:a67725cbfe]
  [img:a67725cbfe]http://img15.imageshack.us/img15/21995.jpg/1/w283.png[/img:a67725cbfe]

  Dus ja, welke is nou het beste? :?
 • Anyone? :roll:
 • Ik zou niet weten welke kabel het beste is. Een dikkere kabel beschermt de fiber mogelijk beter. Zelf heb ik een goedkope kabel, lengte 5 meter. Deze werkt goed. De kabel lijkt me wel kwetsbaar. Het enige probleem dat ik heb gehad is, dat een steker nogal onplezierig klemde op een Epox moederbord aansluiting. De steker heb ik wel los gekregen, maar de manier waarop, staat me niet aan. Mogelijk dat de iets duurdere kabels dat problemen niet zouden hebben.
 • Ik vind de prijsverschillen niet echt hoog, ik zou gewoon de beste kabel nemen. Ik zou sowiezo niet de goedkoopste nemen
 • Ik heb de middelste gekocht. 2 stuks, want me oom moest er ook één hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.