Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluidsprobleem pc

Anoniem
Olthof
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een probleem met het geluid van mijn pc, een HP pavilion a460.
  Van de een op de andere dag kwam er opeens geen (of soms heel zacht, nauwelijks hoorbaar) geluid meer uit de boxen van mijn pc, boxen zijn ingebouwd in bijhorend HP beeldscherm. Heb boxen en geluidskabeltje uiteraard eerst getest en deze bleken in orde te zijn. Ook heb ik andere boxen op de pc aangesloten maar zonder positief effect.
  Eerst dacht ik dat het aan de geluidkaart lag (realtek AC'97), maar in een winkel werd mij duidelijk gemaakt dat deze kans heel klein is omdat ingebouwde geluidskaarten bijna nooit deffect raken an als dat het geval zou zijn zou de LAN-poort het ook niet doen. Deze werkt echter wel naar behoren.
  Er werd mij aanbevolen om drivers voor deze geluidskaart te downloaden. Deze heb ik via de HP site opgevraagd en geinstaleerd maar zonder succes.
  Ben echter een paar dagen geleden tot de ondekking gekomen dat er wel degelijk nog geluid uit de geluidskaart te persen valt.
  Toen ik bij de multikanaals audioconfiguratie instelde dat er 6 boxen op de pc waren uitgesloten en toen ik drukte bij de luidssprekertest op de base box klonk er het testgeluid uit een van de twee aangesloten luidsprekerboxen.
  Nu komt er bij sommige audioopdragten, bijvoorbeeld bij een cd afspelen in windows mediaplayer, geluid uit een van de boxen. Dit is dus alleen het geval als ik heb ingesteld dat er 6 boxen op de pc aan gesloten zijn. Als ik de instelling weer terug zet naar 2 aangesloten boxen hoor je bij geen enkele audio opdracht meer geluid (of weer nauwlijks hoorbaar).
  Ik hoop dat ik zo het probleem redelijk heb beschreven.
  Weet iemand hier raad mee, want ik weet echt niet waaraan het nu nog kan liggen.
  Alvast bedankt
 • lees dit eens door,
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=197786
  anders opnieuw melden
  suc6 Anjo
 • Nog meer leesvoer ( en evt oplossingen) :wink:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=194545&postdays=0&postorder=asc&start=20

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.