Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluid gaat steeds harder en zachter

Anoniem
jolo
1 antwoord
  • Sinds ik mijn huidige computer heb (half jaartje) heb ik steeds last van dat het geluid steeds zachter gaat. Als ik hem dan harder zet dan gaat het geluid ineens weer steeds harder en harder. HEt varieert gewoon de hele tijd door, en dat is erg irritant. Ik heb het met de onboard geluidskaart geprobeerd, maar ook met mijn Soundblaster XFi-Xtreme audio kaart.

    Ligt dus niet aan de geluidskaart. Ik heb probleem zowel onder windows als onder linux op dezelfde PC. Ik vraag me nu dus af of het aan de speakerset ligt, of dat ik softwarematig iets kan instellen. Ik heb namelijk ook wel gelezen dat het met de afvlakking van de muziek te maken kan hebben. Dat er bij het coderen van muziek tegenwoordig steeds vaker een of andere compressie techniek gebruikt wordt waardoor dit zou kunnen voorkomen.

    Heeft iemand hier ideeën over? Ik zou dit probleem graag oplossen. ALs het aanschaffwn van een nieuwe speakerset het probleem oplost dan moet dat maar, maar ik zou graag een bevestiging hebben dat het daar wel aan ligt voo ik daar weer hetzelfde probleem mee krijg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.