Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Aansluiting Boxen DVD-speler

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb een boxen-set van Philips (A3.610). De woofer van deze set heeft een analoge 5.1 ingang, waarna deze het signaal weer naar de verschillende satelliet-speakers zendt.
  Ik heb een DVD-speler (CyberHome CH-DVD 635S) met een analoge 5.1 uitgang, die wordt gevormd door 6 uitgangen voor tulpenstekkers. Behorend hierbij (of eigenlijk bij de boxenset) een kabel bestaand uit 6 tulpenstekker enerzijds en een speciale stekker anderzijds (die in de woofer past). Echter deze DVD-speler werkt niet goed (volgens mij een software defect).
  Nu heb ik een nieuwe DVD-speler gekregen die wel goed werkt. Deze heeft ook een analoge 5.1 uitgang, echter hier moeten gestripte kabeltjes in (die normaliter direct naar de boxen lopen).

  Mijn vraag:
  Kan ik de tulpenstekkertjes van de speciale kabel knippen, vervolgens de kabeltjes strippen en in de nieuwe DVD-speler stoppen?
 • ja
  let wel op de codering
 • OK,

  Codering? Je bedoelt onthouden welk kabeltje bij welke speaker hoort?
 • klopt je moet natuurlijk je bassignaal wel naar de basspeaker sturen.
  Anders eerst even een stel losse kabeltjes maken , aan 2 kanten strippen en zo de verbindingen maken. Dan kun je eerst testen zonder de dure kabel te slopen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.