Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Alternatief voor iTunes

Anoniem
Pmud
4 antwoorden
 • Is de Winamp plugin voor de iPod een goed alternatief? Ik lees nogal slechte berichten over Itunes….
  Feitelijk wil ik de binnenkort aan te schaffen iPod aansluiten op de pc, mp3's verslepen en luisteren.
 • Waarom wil je een iPod als je problemen hebt/verwacht met iTunes ?
  Je komt er niet bepaald vanaf door alternatieven te proberen, aangezien Apple alleen via iTunes firmware updates en dergelijke regelt.

  Hier staat een zooitje alternatieven :
  http://www.ipodhacks.com/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index

  Probleem is echter dat ik geen idee heb of ze werken en dat lijkt me iets dat je zelf zult moeten uitproberen zo lang je nog binnen de wettelijke bedenktijd zit (binnen 7-30 dagen mag je alles zonder opgaaf van reden inruilen, veel winkeliers doen moeilijk als je langer dan een week wacht … )
 • Ik heb aantals ipods en iphones, de ipods sinds lange tijd (2001 New York). Itunes is prima, de alternatieven zijn niet beter vind ik. Het enige wat ik uit wil zetten is die album art downloaden maar daar kan ik mee leven. Als een versie stabiel is, niet updaten en je mp3 bestanden goed taggen. Taggen van grote groepen bestanden in itunes is niet zo goed, ik gebruik daarvoor TAGSCAN, dat werkt zeer goed. Itunes leest ID3V2 het beste.
 • Ik snap zelf nog steeds niet het nut van iTunes.
  Waarom kan een iPod zich niet gewoon als een 'mass storage device' (zoals dat in File explorer/Windows is ingebakken) gedragen en is er een unieke/aparte driver + programma nodig om het ding van muziek te voorzien ?

  Misschien dat het op een Apple logischer aanvoelt, maar in Windows is het (IMHO) onnodig ingewikkeld en veroorzaakt het meer problemen dan dat het oplost.
  Ik vond het al een ellende toen ik mijn eerste mp3-speler van Creative had en ik was echt blij daar van verlost te zijn.
  Daarom vind ik het zo jammer dat er geen alternatieve mp3-spelers meer te krijgen zijn (het is of iPod of niks in de meeste winkels).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.