Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD-brander wordt ineens niet meer herkend

Anoniem
ErikvH
5 antwoorden
 • Hallo allemaal.

  Ik heb sinds eergisteren een probleem. Als ik een dvdtje wil branden met nero 6, waar ik nooit problemen mee gehad, ziet ie alleen Image Recorder. Ik heb inmiddels vrijwel alles gedaan wat ik op internet kon vinden (hardware deinstalleren en opnieuw opstarten bijvoorbeeld) maar ik houd het probleem.

  Ik ben er inmiddels achter dat het niet aan Nero ligt. Als ik namelijk een dvdtje afspeel op mijn pc, wat wel gewoon lukt, en ik ga naar nero dan herkent hij mijn Optiarc AD-5170A wel gewoon. Iemand die weet hoe hij hem ook ziet als DVD als er gewoon een leeg dvdtje in zit?

  Nog even voor de duidelijkheid. Bijv. Nero ziet hem niet als DVD-speler/brander en als ik er een leeg dvdtje ingooi ziet ie hem als CD, wat ik overigens ook niet kan brander (zie alleen image recorder). Als ik een werkende DVD (bijv installatiecd Nero) er in gooi ziet ie hem wel als DVD. Als ik dan bij Nero ga branden zie ik de Sony-drive wel, maar dan kan ik natuurlijk niet branden omdat er geen lege dvd in zit.

  Ik heb bijv. ook al XP al opnieuw geinstalleerd en firmware geupdate
 • Voor lezen en branden worden verschillende lasers gebruikt, dus het afspelen zegt niets over het kunnen branden. Ik vermoed dat ie gewoon defect is. Heb je misschien ook andere software geïnstalleerd?
 • Bij mij gooide Itunes van Apple één en ander flink door elkaar met als gevolg een aantal fout gebrande schijfjes. Na het verwijderen van Itunes en het opnieuw installeren van Nero was alles weer goed.
 • Bedankt voor jullie antwoorden. Welke andere software bedoel je Gerben?

  @tom. Ik startte net Itunes op en kreeg inderdaad een melding over de schijf. Ik heb Itunes geherinstalleerd en nero ook, maar heb nu weer hetzelfde. Als ik itunes opstart krijg ik de melding overigens niet meer.
 • Gooi Itunes er eens af en installeer Nero eens opnieuw en kijk dan of hij het dan wel doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.