Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Raar probleem indie movie DVD

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb laatst in Canada een DVD gekocht (regio 1). Nu heb ik in mijn PC een DVD speler (NEC ND3550A, laatste officiële firmware) die ik op regio 1 heb gezet om zo onbekende buitenlandse films, die ik wel vaker koop, te kunnen kijken.

  Nu heb ik een film gekregen die mijn PC niet wil lezen. De DVD speler lijkt even op te willen spinnen, maar doet dan niets meer, behalve af en toe een geluidje maken als of hij van een oude 1.44 floppy wil lezen. Ieder programma dat de DVD speler wil gebruiken loopt vast "(reageert niet)" van windows explorer tot Iso Buster. Geen melding in windows dat de DVD niet leerbaar is of zo - gewoon vast. De enige manier om de programma's weer tot leven te wekken is het laatje van de DVD speler te openen (dat gaat nog wel gewoon).

  Ik dacht dus een slechte disk - helaas doet de verkoper nogal erg moeilijk omdat ik die nogal moest pushen om Noord-Amerika uit te exporteren.

  Het rare is echter dit. Ik had het hierover met iemand die zei dat die een goedkoop Q-Media DVD-spelertje (standalone, zo'n ding voor op de TV) had van twee tientjes die echt alles afspeelt. We gingen de uitdaging aan en tot mijn verbazing deed dat spelertje er totaal niet moeilijk over. Speelde de DVD af alsof er niets aan de hand was.

  Waarom lukt mijn PC het dan niet? Heb dit probleem dus echt alleen bij deze specifieke DVD…
 • Sjoerd,dat is inderdaad een vreemd probleem.Misschien kun je die bewuste DVD met die goedkope stand-aloneplayer aansluiten op je PC en overzetten met bv. Nero dmv. een videograbber.Sommige PC-DVDspelers hebben een ingebouwde beveiliging ivm. kopieermogelijkheid.
 • Had ik ook aan zitten denken, maar ik heb geen hardware om een scart in mijn PC te kunnen pluggen :(
 • Toch nog even zitten piekeren over jouw probleem.Je kunt proberen om een virtuele DVD-drive te installeren.Gratis en nee heb je ,ja kun je krijgen.http://www.slysoft.com/nl/virtual-clonedrive.html.
 • Heb ik ook geprobeerd - niet dat programma, maar iets soort gelijks. Liept helemaal de soep in.

  Uiteindelijk heb ik het probleem weten op te lossen. Bij een laptop van familie heb ik de DVD speler op regio 1 gezet (mocht toch 5x wisselen) en die kon de schijf wel lezen. Rippen en thuiskopietje maken op een nieuw schijfje. Werkt prima nu… hoewel mij DVD speler raar blijft doen…
 • Ben blij dat het toch nog gelukt is!Een nieuwe DVD-speler kost bijna niks meer dus misschien is vervangen een optie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.