Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Foto's terughalen?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hoi. Ik bewaar al mijn digitale foto's op CD en DVD. Ik ontdekte vanmorgen dat één CD met foto's niet meer leesbaar is, de PC ziet gewoon geen bestanden meer. Ik weet zeker dat er wel foto's op staan en dat ze ook niet per ongeluk gewist zijn. Weet iemand een programmaatje waarmee ik leesfouten kan omzeilen of herstellen en de foto's kan terughalen? Ik heb al wel het e.e.a. geprobeerd, maar sommige reparatieprogramma's zien de bestanden ook niet. Andere zien ze wel maar halen ze niet terug. Alvast bedankt.
 • Heb je al eens geprobeerd om de CD op een andere PC uit te lezen?
  Mischien mosterd na de maaltijd maar ik bewaar mijn foto's altijd op 3 plaatsen. Eén keer op mijn PC, één keer op een externe HD en één keer op DVD.
 • En welke reparatieprogramma's heb je al geprobeerd.
  Dan behoeven we die niet meer aan te prijzen, als er al wat aan te prijzen is.
 • Op een andere PC lukt ook niet, helaas. En ik heb PC Inspector File Recovery en Isobuster al zonder succes geprobeerd.
 • Get Data Back ( 2 versies), Recuva en al eens via linux geprobeerd?
  Ik meen me te herinneren dat er ooit in CT een artikel heeft gestaan over datarecovery.
  Kijk eens bij de oude downloads op deze site, mss staat daar nog iets bij.
  suc6 Anjo
 • Hopelijk heb je geen last van cd rot.
  Ik heb wel eens gelezen dat sommige series cdr's veel sneller dan je zou mogen verwachten 'uit elkaar vallen'. Afhankelijk van hoe, waar en hoelang je ze opslaat.
  Kan me zelf overigens geen gebrande cd's herinneren die ik niet meer kon lezen.
 • http://computertotaal.nl/article/21609/verwijderde-data-opsporen-met-recuva.html
 • Ja als je last hebt van CD rot dan kan je niets meer terug halen. Daarom zou ik altijd goede kwaliteit CD's of DVD's gebruiken, zeker voor belangrijke gegevens zoals foto's.
  Eén van de beste merken die je kan kopen zijn JVC (Taiyo Yuden) of Verbatim (meestal Mitsubishi Chemical Corp.). Te koop bij Opus.nl.
 • Of check deze twee hyperlinks wikiHow http://www.wikihow.com/Fix-a-Scratched-CD en eHow http://www.ehow.com/how_2036280_fix-scratch-dvd.html
 • Dank voor het meedenken allemaal, het probleem is opgelost. De door jullie genoemde programma's heb ik allemaal geprobeerd plus nog een tiental andere. Het probleem bij de meeste was dat ze niet-leesbare CD's niet herkennen en dus ook niks terughalen. Eén programma deed dit wel en heeft zo'n 90% van alle bestanden terug kunnen halen. Dit was Photorec_win, een gratis programma dat uitblinkt door zijn eenvoud. Je komt na opstarten zelfs in een DOS-achtige omgeving terecht met knipperende cursor en alleen met de pijltjes toetsen aan te sturen. 'Back to the eighties' dus maar wel superefficiënt. Dank nogmaals voor het meedenken want via jullie ideeën kwam ik ook op een forum met deze suggestie terecht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.