Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

virtuele en hardware dvd speler doen het niet

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • hallo,
  ik heb laatst geprobeert een webcam te installeren, maar met vervelend resultaat. na ontdekt te hebben dat de webcam niet op de juiste manier geinstalleerd was, werkte mijn dvd speler niet meer toen ik mijn computer opnieuw opstartte. toen ik iets later keek of mijn virtuele spelers het eventueel wel zouden kunnen doen, zag ik dat deze ook buiten werking waren. als ik kijk naar de diagnostics zegt mijn computer "windows cannot load the device driver for this hardware. the driver may be corrupted or missing (code39)" zelfde geld voor de virtuele spelers. opnieuw installeren van de software heeft niet geholpen voor de virtuele dvd. zou iemand een oplossing weten?

  os: windows 7
  hardware dvd: optiarc DVD RW AD-7241S ATA device
  virtuele dvd's: HMXK J0LUJ4DAFKP SCSI CdRom device
  ELBY CLONEDRIVE SCSI CdRom Device
  de software van deze virtuele dvd spelers zijn: daemon tools lite en Virtual clone drive

  ik wist niet zeker of ik dit topic in hardware of software moest zetten, maar aangezien ik eerst graag mijn echte dvdspeler aan de praat wil hebben, dacht ik dat het hier het best past. wanneer deze aan de praat is dan kan ik de rest zelf (windows 7 opnieuw installeren)
 • Bij driver gedonder waarbij virtuele cd spelers betrokken zijn is iig de meest voor de hand liggende oplossing; verwijder alles wat er mee te maken heeft en controleer of daadwerkelijk ook echt alles weg is.
  Virtuele spelers hebben de neiging in 2 seconden geïnstalleerd te zijn maar nagenoeg onmogelijk om normaal te verwijderen, meestal is er een tooltje voor nodig die daadwerkelijk alles verwijdert.

  Je kunt daarvoor google-en op een kreet als "completely remove xxxx driver" oid , meestal komt er dan wel wat bovendrijven.
  Checken of je daadwerkelijk alles hebt verwijdert doe je door voor het verwijderen in apparaat beheer te kijken wat er daadwerkelijk aanwezig is aan virtuele scsi drives ed, dus de hele lijst en echt ieder item nakijken en evt met google opzoeken of een item er iets mee te maken heeft.
  Je zult dan wel voordat je gaat zoeken eerst onder beeld/verborgen apparaten weergeven moeten aanzetten zodat je alles te zien krijgt, vergeet ook niet om de lijst "stuurprogrammas die niet plug en play compatibel zijn" door te zoeken.

  Pas als je alle apparaten gevonden hebt die verbonden zijn aan de virtuele cd driver ga je wissen totdat alles weg is, daarna een reboot en weer checken of alles weg is, daarna verwijder je in 1 gang de hardware vd/dvd speler en daarna in de zelfde boot ook het bus apparaat (ide of sata bus waar de cd/dvd aan hangt, dan een reboot en je vingers gekruist houden.
  Als je hardware dan weer werkt kun je evt de virtuele spelers er weer bij zetten.
 • het eerste deel gaat de goede kant op, maar het 2e stukje over "daarna verwijder je in 1 gang de hardware vd/dvd speler en daarna in de zelfde boot ook het bus apparaat (ide of sata bus waar de cd/dvd aan hangt, dan een reboot en je vingers gekruist houden. " volg ik niet helemaal. moet ik de software verwijderen en dan de dvd ontkoppelen? ben nog niet heel sterk met sommige termen 0:-|..
  zoals ik het nu lees denk ik dat er staat dat ik bij systeem=>devices alles moet verwijderen of deinstalleren wat temaken heeft met mijn dvd speler, en de poort waar hij aan hangt? als ik hem dan weer reboot, zorgt hij dan zelf weer dat de dvd operationeel wordt?
  excuzes voor onervarenheid..
 • Je ziet het goed, sorry voor de kreten.

  Je verwijdert alleen de apparaat drivers, dat doe je idd in systeem/devices)
  Dus je verwijdert alle virtuele cd/dvd drivers en daarna de driver van je cd/dvd speler, daarna de driver van de bus waar de cd/dvd speler aan hangt, dat kan een IDE bus zijn of een Sata bus-het is afhankelijk van wat voor cd/dvd je hebt ide of sata.
  Ik zeg erbij "in 1 gang" omdat je na het verwijderen van 1 apparaat altijd van windows de vraag krijgt om te rebooten(opnieuw opstarten), op die vraag antwoord je dus "nee" en gaat door met verwijderen van de apparaten.

  Apparaten die je tegenwoordig niet meer zelf hoeft te installeren zoals cd/dvd,bus drivers(ide of sata) worden na een reboot automatisch weer opnieuw gedetecteerd en daarna geinstalleerd, vaak moet je daarna wel nog een keer rebooten om de vers geinstalleerde apparaten volledig actief te maken, windows geeft dat meestal ook zelf aan dat er een herstart nodig is.

  Ik heb geen windows7 maar ik neem aan dat deze procedure niet ingrijpend is verandert sinds XP.
 • hmm.. het heeft niet geholpen.. ik kon denk ik de IDE bus niet vinden.. hoe kan ik erachter komen welke IDE bus aan mijn dvd-rom drive gekoppelt is? in he lijstje van IDE ATA/ATAPI controllers staan ATA channel 0, ATA channel 0, ATA channel 1, ATA channel 1, en nog 2 bussen, waarvan ik vermoed dat die er niet mee temaken hebben.
  ik ben wel op een andere ontdekking gekomen, mijn dvd speler werkt namelijk nog wel tijdens het opstarten. ik denk dat ik mijn windows 7 maar opnieuw installeer. dan ben ik hier van af, en ook van een aantal andere problemen (niet werkend internet. ook een leuke; ik heb alleen internet op mijn virtuele computer, en niet op mijn echte computer..). os opnieuw installeren helpt dan toch?
  in ieder geval bedankt voor de moeite om naar mijn probleem te kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.