Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Decoder aansluiten op PC

Anoniem
Pceetje
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb me reeds suf gezocht op internet om een oplossing te vinden voor volgend probleem: ik wil opnames die ik gemaakt heb met mijn decoder van mijn digitale tv overzetten op DVD via de pc (ik heb geen standalone DVD-recorder).

  Ik heb mijn decoder via S-video aangesloten op de PC en vervolgens proberen het beeld via Windows Media Center op mijn PC te krijgen. Dat lukt dus niet. Ik selecteer dat ik een set-up box heb, en ik krijg heel even wel het beeld van mijn decoder te zien waarna ik verder moet configureren. Ik krijg dan de melding dat WMC geen infraroodhardware kon detecteren. Verder kan ik niet geraken.

  Heb ook reeds geprobeerd met PowerCinema, maar hiermee kan ik enkel voor digitale tv (DVB-T) of analoge tv kiezen. Nergens staat iets over component of S-video.

  Is er iemand die me kan helpen met dit probleem?

  Alvast bedankt!
 • Als je via S-Video wil capteren, dien je wel voor een goede overdracht een hardware capture ingang op je PC te plaatsen indien niet aanwezig, tevens kun je tegen een kopieer beveiliging aanlopen van je Setup-box.

  BV:http://en.kioskea.net/download/download-379-winavi-video-capture

  http://www.tigerdirect.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=1428&name=USB%20Capture%20Devices

  http://www.hauppauge.de/nl/site/products/data_pvr150.html

  De oplossingen die jij probeert zijn geschikt voor het bekijken van je video's, maar voor het opslaan ervan komt er wat anders om de hoek kijken.
 • [quote:6f58714631="Pceetje"]Als je via S-Video wil capteren, dien je wel voor een goede overdracht een hardware capture ingang op je PC te plaatsen indien niet aanwezig, tevens kun je tegen een kopieer beveiliging aanlopen van je Setup-box.

  BV:http://en.kioskea.net/download/download-379-winavi-video-capture

  http://www.tigerdirect.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=1428&name=USB%20Capture%20Devices

  http://www.hauppauge.de/nl/site/products/data_pvr150.html

  De oplossingen die jij probeert zijn geschikt voor het bekijken van je video's, maar voor het opslaan ervan komt er wat anders om de hoek kijken.[/quote:6f58714631]

  Neusje van de zalm voor opnames, http://www.hauppauge.de/nl/site/products/data_hdpvr.html
 • Bedankt Pceetje.

  Morgen heb ik wat tijd en ga ik ermee aan de slag!

  Als ik nog vragen heb, post ik ze hier wel!
 • [quote:4018e081e3="Pruis"]Bedankt Pceetje.

  Morgen heb ik wat tijd en ga ik ermee aan de slag!

  Als ik nog vragen heb, post ik ze hier wel![/quote:4018e081e3]

  O, ja gebruik je soms die S-Video aansluiting die op je grafische kaart zit, deze is immers alleen maar een uitgang, langs deze zal niets binnenkomen op je PC.
 • Het is gelukt, althans het beeld. De audio-ingang wordt blijkbaar niet herkend. Heb een tijdje geleden Win7 geïnstalleerd en heb geen aparte drivers voor de geluidskaart.

  De sound op mijn pc is via Realtek. Weet iemand hoe ik te weten kan komen welke driver ik nodig heb? (heb een Medion 8818)

  EDIT: het is gelukt! Ik heb met Everest kunnen scannen naar de specifieke hardware in mijn pc en zo de juiste driver via google gevonden. Het opnemen van mijn Belgacom decoder naar WMV, AVI, DVD, … is nu perfect mogelijk met geluid zonder enige capturehardware ertussen!

  Vooral een dankjewel aan het adres van Pceetje!
 • Gaaf, en welk proggie doe je nu de capturing, en hoe aangesloten
 • [quote:f5e0c99c51="Pceetje"]Gaaf, en welk proggie doe je nu de capturing, en hoe aangesloten[/quote:f5e0c99c51]

  WinAVI Video Capture. Vanuit decoder een S-Videokabel naar de S-Video-ingang op de pc en de audio-uit van decoder naar audio-in van de pc.

  Heb nu opgenomen in WMV. Het beeld is kwalitatief niet super (heeft uiteraard te maken met S-Video), maar goed te bekijken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.