Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

PC zonder videokaart aansluiten op TV

Anoniem
Mooie40
11 antwoorden
 • Beste mensen,

  Voor mijn Acer Aspire M5640 PC (3 jaar oud) heb ik een zwarte 3 in 1 kabel gekocht met aan beide kanten een geel, rood en wit uiteinde.
  Deze wil ik graag op mijn TV aansluiten. Met het gele verlengstukje zit deze in de juiste ingang van de TV (Samsung Led TV).
  In de PC zit geel in geel, en rood & wit (met een zwart hulpstukje) in blauw. Ik hoop dat dit goed is gedaan.

  Mijn TV heb ik aangezet en op PC geselecteerd, maar ik houd zwart beeld met de mededeling, dat hij de kabel aan het controleren is. Het scherm blijft dus zwart.

  Mijn PC heeft GEEN videokaart meer, maar werkt nog op een onboard-chip. KAN ik dan wel zo'n kabel gebruiken? Anders moet ik hem zsm terugbrengen naar de winkel. Het is geen VGA kabel (ik weet de juiste naam niet).

  Hopenlijk weten jullie snel een oplossing…
 • Geel is toch meestal composiet? Welke Windows versie gebruik je? Soms moet je de PC opnieuw opstarten om het juiste videosignaal te zien. Verder moet je vaak ook op de TV de juiste ingang nog kiezen.
  Zover ik kan nagaan zou de computer kunnen beschikken over 1x vga, 1x hdmi en 2x dvi (alleen er bestaan verschillende modellen van, dus wat jij hebt, dat week ik dus niet). Persoonlijk zou ik de PC aansluiten via hdmi (maar vga of dvi mag ook). Wanneer je er niet uitkomt, maak dan een foto van de achterkant van de PC, zodat de connectors goed te zien zijn en dan kunnen we je verder helpen.
 • Mijn excuses voor de zeer late reactie, maar heb een computerman ingeschakeld, die op afstand mijn PC heeft ingesteld. Desondanks lukt de instelling op de TV nog niet. Nu blijkt hij ziek te zijn, dus zijn afspraak om langs te komen is niet doorgegaan. Ik kan hem al wekenlang niet bereiken, heel vervelend…

  Ik weet niet wat composiet is. Heb Vista, alleen geen videokaart meer, maar onboard-chip, PC is herstart, maar heb nog geen foto gemaakt.
  Volgens die computerman is het nl. goed aangesloten, alleen moet ik op de TV: RGB aansluiting ipv PC selecteren, en daar kom ik niet uit…

  Omdat hij zei dat hij die kabel wel kon terugbrengen, heb ik deze nog, een soort 3 tulpkabel, met rood/geel/wit stekkertjes.
 • De onboard chip levert iha VGA. Het is minder gebruikelijk dat een computer composiet (alleen geel), component (wel 3 aansluitingen: rood, groen, blauw zover ik me herinner) of S-Video (dat is een heel andere aansluiting). Die andere kleuren mogen ook, alleen hou in de gaten dat uiteindelijk de rood, groen, blauw van de PC verbonden wordt met de rood, groen, blauwe op de TV. De kleuren zijn meestal wel toonbaar met wit of rode kabel, maar dit zijn eigenlijk de kleuren voor een audio aansluiting.

  Wat betreft het advies, de ingangen kan je uitproberen. De vraag is alleen of je de kabels goed hebt aangesloten. Zo niet, dan kan je lang wachten op goed beeld. Voor WIndows XP is vaak een herstart van de computer vereist. Advies is wel om niet gebruikte uitgangen niet aan te sluiten.
 • Zelf een foto geven van je PC is het handigst. Bijgaand nog wat voorbeelden, waarvan je er hopelijk eentje herkent.
  [img:a3787b97b0]http://www.pcpret.nl/weetjes/fotos/www2637.jpg[/img:a3787b97b0]
  Audio L+R in, Component rood + blauw + groen, Spdif in, HDMI in
  [img:a3787b97b0]http://www.pcpret.nl/weetjes/fotos/www2638.jpg[/img:a3787b97b0]
  S-Video, Composiet, Audio L+R in
  [img:a3787b97b0]http://www.pcpret.nl/weetjes/fotos/www2639.jpg[/img:a3787b97b0]
  Audio L+R uit, Spdif out, VGA, Scart
 • Heb toch maar een paar foto's gemaakt, want hier kom ik niet uit.
  Kan ik die naar een bepaald emailadres sturen?
  Ik weet niet hoe ik ze hierin kan plaatsen nl.
 • De foto's moeten ergens op het web neergezet worden. Daarna kan je de link naar het plaatje tussen (extra spaties toegevoegd om de tags zichtbaar te maken.
  Wat betreft e-mail, dat kan met een klik op een e-mail button en dan kom je in favoriete e-mail programma (en/of je ziet het e-mail adres).
 • Heb inmiddels een tweede PC man laten komen (de ander is van de aardbol verdwenen), en zag dat alles prima was aangesloten. Hij heeft voor de zekerheid drivers geupdate. Echter, hij heeft het niet voor elkaar gekregen. De TV (of PC) ving het signaal niet op.
  Gisteren de 3 tulpkabel teruggebracht naar Expert, gelukkig geen probleem. Toen een HDMI kabel gekocht voor 80 euro! (10m), en deze pakte meteen.
  Alleen, enkel een blanco bureaublad was te zien op mijn PC. Dus geen geluid en geel film vanaf mijn PC.
  Zou het dan toch liggen aan de videokaart, die mist in mijn PC??
  Ik denk dat ik deze kabel maar gewoon terugbreng en stop met proberen….
 • Ik zou de kabel terugbrengen tenzij je geen goedkopere lange kabel kan vinden. 80 euro vind ik erg veel. Er zijn goede kabels van 10 tot 20 euro te koop. Heb je 10 meter nodig?

  Het blauwe scherm is mogelijk een goed teken. Als er niet direct een beeld verschijnt moet je even checken of de beeldscherminstellingen op de computer goed staan. Soms moet je expliciet aangeven dat het scherm gebruikt moet worden. Sommige videokaarten kunnen daadwerkelijk 2 schermen tegelijk aansturen, sommigen maar 1. Aan de TV kant het ook nog even fout gaan, dus pas als je erg zeker bent dat alles toch echt goed is ingesteld.
  Met mijn eigen computer had ik ook in het begin wat problemen om beeld te krijgen. Toen ik beeld had, was het beeld niet volledig zichtbaar. Uiteindelijk werkte alles goed.
 • Jazeker, ik ga hem straks terugbrengen; heb 1 van min. 8m nodig.
  Zaterdag komt er toch een PC man, die ook een verloopstukje meeneemt, omdat ik GEEN videokaart heb. Daar kan het nl. aan liggen.

  Wat vind je van deze kabel voor heel wat minder: http://www.allekabels.nl/HDMI-1.4-Kabel-(High-Speed)/4519/1081446/HDMI-1.4-kabel-(high-speed).html

  Er zijn NOG goedkopere kabels, maarja…

  Nadat ik deze HDMI kabel had aangelegd, pakte de PC het vanzelf op en zag mijn Samsung TV scherm, dus dat is ok.
 • Mooi dat je beeld hebt! Dan weet je zeker dat het gaat werken.

  Jouw computer heeft wel degelijk een videokaart, alleen betreft het een onboard videokaart. De plaatsing van de connectors aan de achterzijde van je computer geven dat eigenlijk al aan.

  Ik gebruik zelf een 5m lange kabel, die kostte me toendertijd 15 euro.

  Kijk eventueel eens bij Conrad.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.