Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD's die niet afspelen op NMT

Anoniem
boshond
3 antwoorden
 • Op mijn NMT (een Popcorn A110) kan ik verreweg de meeste neergeladen films in DVD formaat gewoon afspelen maar er zit er af en toe ook eentje tussen die het gewoon niet doet (beeld zwart). Die laatste kan ik wel gewoon op m'n computer met diverse mediaplayers afspelen. Ik heb wel eens geprobeerd met DVDShrink een 1 op 1 kopie te maken (want wellicht kopieerbeveiliging) maar dat lost niets op. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en hoe zou dit te verhelpen zijn?
 • Ik gok een "authoring" probleem oftewel een probleem met de indeling van de dvd.
  Bij het rippen maakt de ripper een keuze in het verwijderen van alle mogelijke beveiligingen zoals de regiocode, verplichte "reclame" ed.

  Aangezien een dvd structuur een verweven geheel is heeft het verwijderen van dergelijke beveiligingen meestal een effect op de totale structuur,hoe meer je verwijdert des te meer problemen je kunt verwachten.
  Vaak uit dat zich in menu's die niet toegankelijk zijn of merkwaardig gedrag zoals het kiezen van een actie en een andere actie die word gekozen (bv je kiest nederlands als subtitel taal en krijgt geluid in duits of je kiest aan het begin van de dvd dat je een nederlandse gebruiker bent en vervolgens kun je alleen nog maar de reclame kijken :lol:

  Als een dvd gemaakt is met traditionele css beveiliging zoals die is voorgeschreven in de dvd standaard blijft de schade van het rippen meestal beperkt maar tegenwoordig zijn er een hele rits aan aanvullende beveiligingen die niet in de dvd standaard vallen en er eigenlijk op gemaakt zijn om zoveel mogelijk rottigheid te veroorzaken als je de dvd ript, een mooi voorbeeld daarvan zijn de Disney "dvd's" die je met goed fatsoen geen dvd kunt noemen gezien de hele reeks aan tricks die er op word gebruikt zoals een ellenlange vob-ifo structuur van tot wel 99 ifo packs en iso/joliet combinaties waardoor de geripte dvd een grootte krijgt van 80 gigabyte (huh?:roll: ).
  Wall-E is zo'n meesterwerkje uit de Disney stal, bijna niet correct te rippen en wat je ript is bijna niet af te spelen want je dvd speler staat eerst 20 minuten te "zoeken" in de 99 vob's op de dvd voordat hij begint met afspelen :o
  En dan zijn er nog gewone dvd eigenschappen die voor problemen kunnen zorgen zoals Multi-angle waarbij je een scene vanuit diverse gezichtpunten kunt bekijken, zo'n geripte dvd doet het bijna nooit goed en meestal zitten er haperingen in op de multi-angle waardoor de dvd bv in een loop kan komen(dezelfde scene over en over afspelen) of de speler crasht gewoon, uit zetten, opnieuw opstarten en voorbij de scene beginnen is dan de enigste oplossing.

  De ene speler kan met dergelijke structuur fouten beter om gaan dan de andere.
  De meest ingrijpende "oplossing" die ik voor dergelijke probleem gevallen gebruik is de "re-author" optie van Shrink waarbij je de dvd opnieuw samenstelt, je zegt dan bye-bye tegen alle menu's,extras,talen,subs ed en krijgt essentieel eigenlijk een videoband met daarop de film(s), 1 ondertitel en 1 taal en niets meer maar meestal doet die het dan wel.
 • OK, gaan we proberen! Dank voor het uitvoerige antwoord (zoals gewoonlijk). :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.