Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

op welke wijze films van pc naar tv

Anoniem
None
9 antwoorden
 • goedendag, ik heb de volgende opstelling :

  LG lw650s TV met wifi en DLNA aansluiting
  LG HLX3d soundbar met DLNA
  Dell Pc
  WD externe schijf met usb port

  Nu kan ik via de router mijn tv verbinden met het netwerk en zo films via nero mediahome bekijken , echter hij pakt niet elke extensie.
  Ik wil graag op een externe schijf films zetten en deze met de beste kwaliteit op mijn tv bekijken, zonder dat de pc aanhoeft. Draadloos zie ik niet echt zitten want dat blijkt nogal eens te haperen. Wat zou de beste manier zijn om alles op elkaar aan te sluiten ? Mediaplayer ? NAS ? of gewoon zoals ik nu kijk via het netwerk ?
 • De best werkende optie blijft toch nog steeds een standalone mediaspeler.

  Hoewel moderne tv's wel wat verschillende formaten afspelen blijft het lastig. Niet elke video en audio codec wordt ondersteund wat je zelf al hebt ondervonden. Een NAS voegt eigenlijk niets toe ten opzichte van wat je nu doet, je blijft het probleem houden dat je tv niet alle codecs ondersteunt.

  Ik zou kijken naar een mediaspeler waar je die externe harde schijf op kan aansluiten.
 • ok en moet je die mediaspeler dan weer via een hdmi kabel met je tv verbinden ? of gaat dat draadloos ? Wanneer heeft een NAS dan zin ?
  later willen we nml ook afbeeldingen e.d. vanaf een mobiel via het netwerk op een harde schijf/tv streamen.
 • Ik heb een AC Ryan Mini gekocht en deze via het netwerk aangesloten (UTP) (kan ook draadloos dmv een dongle). Verder heb ik nog een losse 2,5 inch Samsung S2 harddisk gekocht en aangesloten (USB) op de Mediaplayer. Voordeel van een 2,5 inch HD is dat deze zijn stroom betrekt van de Mediaplayer, dus als de Mediaplayer aangaat gaat de HD ook aan. De mediaplayer staat onder mijn TV en is met mijn Onkyo receiver verbonden met een HDMI kabel en deze receiver is ook weer verbonden met mijn TV dmv een HDMI kabel.

  Ik kan nu kiezen om een film af te spelen die op een PC in het netwerk staat of op de HD. Het is een kleine moeite om de HD te vullen met behulp van een PC.

  Je hebt ook Mediaplayers inclusief een HD maar hievan vind ik de netwerksneldheid veel te traag.

  Deze combinatie bevalt mij prima. Ik heb er foto's, films, series en muziek op staan. Mediaplayer koste mij rond de 80 Euro.
 • [quote:b41efc8430="destination1978"]LG lw650s TV met wifi en DLNA aansluiting
  WD externe schijf met usb port[/quote:b41efc8430][quote:b41efc8430="destination1978"]Ik wil graag op een externe schijf films zetten en deze met de beste kwaliteit op mijn tv bekijken[/quote:b41efc8430]Dan heb je alle hardware toch al in huis? De films zet je op de externe schijf en sluit je via USB direct aan op de TV.

  De mediaspelers die in (smart) TV's ingebouwd zitten zijn tegenwoordig heel behoorlijk in het ondersteunen van verschillende formaten.
 • Volgens mij is een Mediaplayer wat uitgebreider met de ondersteuning van formaten. Zeker wat betreft ondertitels, surround, DVD/Bluray ISO en DVD/Bluray menu's.
 • de interne mediaplayer kan inderdaad niet alle formaten aan , krijg te vaak foutmeldingen. welke mediaplayer is aan te raden om in het netwerk te plaatsen ? ik begrijp dus dat je die mediaplayer via hdmi aan je tv zet ? en dan via een lan kabel de mediaplayer in je netwerk ?
 • Wat is je budget? Popcorn Hour, Dune, DVICO maken erg goede Mediaplayers maar die zijn ook best prijzig. Ik vind de AC Ryan en de Mede8tor goed qua prijs prestatie.

  Ik heb de AC Ryan POHD mini maar nu zou ik het nieuwe model kopen, de AC Ryan POHD mini 2. Ondersteund veel formaten en er worden regelmatig nieuwe firmware updates uitgebracht. Er is ook nog een AC Ryan POHD 2 (grotere broertje van de mini waar een HD in kan).

  Kijk eens hier:
  http://tweakers.net/pricewatch/cat/655/mediaspelers.html#filter:q1bKL0pJLXLLTM1JUbJSKstMLS9W0lEqKMpMTvXNzFOyMjLQUSpOzi9K9U2sULIyhXFAUiCZ1JzU5JLUlOCC1GTPlGIlq2glc6B2Q1Ol2FoA
 • [quote:6bd51e70d8="destination1978"]de interne mediaplayer kan inderdaad niet alle formaten aan , krijg te vaak foutmeldingen.[/quote:6bd51e70d8]Ok, dat valt me erg tegen van LG, de interne mediaspeler in de wat nieuwere Samsung TV's doet het anders heel behoorlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.