Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Een NAS

Anoniem
kappy
6 antwoorden
 • En de tweede vraag kan ik beantwoorden met ja… Er zijn NAS apparaten waarvandaan je media kan streamen naar je TV. Dit gaat op basis van het DLNA protocol, dus zowel NAS als TV moeten daarmee compatible zijn. Als de TV een netwerkaansluiting heeft, kan je hem dan laten zoeken naar DLNA apparaten en vervolgens bladeren door de mappen die gedeeld worden.
 • Hallo allemaal,

  Ik ben voor iemand bezig een NAS op te zetten in zijn thuisnetwerk. Althans, dat moet ik nog gaan doen. Ondertussen heb ik aardig wat informatie verzameld, alleen zit ik met twee simpele vraagjes die ik maar niet kan vinden.

  - Hij wil de NAS gaan gebruiken om alle bestanden van alle pc's in huis op te zetten, en dan te werken vanaf die NAS zodat er eigenlijk niks meer op de HDD van de pc zelf staat. Maar ik kan nergens op internet vinden of je de bestanden van de NAS ook via je windows verkenner onder het kopje "netwerken" kunt lezen en schrijven. Of dat je alleen maar bij die bestanden kan via de meegeleverde NAS software?

  - Op het moment dat er later een TV op de NAS aangesloten gaat worden om films etc te kijken vanaf de NAS ga ik er vanuit dat je er dan ook nog een mediaplayer tussen moet zetten? Of ondersteunen sommige NAS apparaten dat rechtstreeks?

  Ik hoop dat iemand hier wat meer van weet!

  Groetjes Rob
 • Leesvoer
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1446402
  http://computertotaal.nl/article/22312/test-drie-keer-nas/4.html
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=212281
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1457613
  http://computertotaal.nl/article/22764/13-nas-en-massatest-2011.html
 • Bedankt! :) Ik ga dat eens even allemaal doornemen. Mijn excuses dat ik blijkbaar niet goed genoeg gezocht heb :wink:
 • Ik heb de links die je me gaf allemaal doorgelezen, ook met de links die daar weer in stonden. Veel daarvan wist ik al, want ik heb me al redelijk goed ingelezen. Alleen de twee vraagjes uit mijn begin post zijn nog steeds niet beantwoord. Al ben ik wel op andere fronten wat wijzer geworden :wink:

  Maar is er iemand die zelf een NAS heeft en mijn vragen kan beantwoorden uit eigen ervaring?
 • Je eerste vraag kan ik beantwoorden: ja, je kunt de bestanden die op je NAS staan gewoon benaderen via de verkenner.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.