Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

van .mp4 naar .mp3 formaat

Anoniem
Tirm
25 antwoorden
 • Op YouTube vond ik een lied dat ik graag op een MP3-speler zou willen afspelen.
  Echter het gedownloadde bestand is in .mp4 formaat.

  Vraag: kan ik dit .mp3-bestand direkt in een MP3-speler afspelen? Zo niet hoe kan ik dit .mp4-formaat omzetten in een .mp3 formaat?
 • Dat gaat niet, oftewel het heeft geen zin. De kwaliteit blijft mp4. mp4 is feitelijk een film bestand en geen muziek bestand. Ik heb ook nooit begrepen waarom er mp4 in muziek is. De kwaliteit is zwaar bagger vergeleken bij mp3. Je kan dus waarschijnlijk wel de extentie veranderen naar mp3, maar de kwaliteit blijft mp4.
 • Er bestaan best wel "mp3 spelers", beter gezegd PMD (Personal Media Devices) die MP4 af kunnen spelen.

  Of de jouwe het kan afspelen is afhankelijk welke speler je hebt.

  Maar wat eduard al zegt, de kwaliteit van youtube audio is bagger.
 • Dat is een teleurstelling. Ik ben niet goed thuis op YouTube, dus ook nooit de behoefte gevoeld om wat te downloaden. Maar nu kwam ik wat bijzonders tegen.

  Ook wat verbaasd. Ik dacht dat er hele volksstammen een groot deel van hun tijd doorbrachten met downloaden van muziek van YouTube. Hoe doen ze dat dan, en maken ze zich niet druk om het feit dat het resultaat "bagger" is?
 • Hele volksstammen gebruiken download tools ;) voor het downloaden van muziek.

  En dan heb je MP3 bestanden met een fatsoenlijke bitrate (kwaliteit), of als je audiofreak bent, Lossless formaten als FLAC en APE.
 • [quote:acff6ddc35="Marc H"]Hele volksstammen gebruiken download tools ;) voor het downloaden van muziek.

  En dan heb je MP3 bestanden met een fatsoenlijke bitrate (kwaliteit), of als je audiofreak bent, Lossless formaten als FLAC en APE.[/quote:acff6ddc35]

  Sorry, maar ik ben wellicht naïef of niet van deze tijd, maar om welke tools gaat het, en van Lossless formaten verneem ik nu voor het eerst.
 • Ik gebruik bijvoorbeeld
 • Audioformaten kan je in twee groepen delen: Lossy en Lossless

  Bij Lossy formaten, bijvoorbeeld MP3, wordt tijdens het omzetten subtiele wijzigingen in het geluid aangebracht, waardoor het bestand kleiner wordt. hoeveel data wordt weggegooid is afhankelijk van de Bitrate. hoe lager de bitrate, hoe kleiner de file, maar klinkt ook slechter.
  Bij afspelen op een simpele mp3 speler, met 13 in een dozijn oordopjes, klinkt het goed. Heb je echter een dure HiFi stereo installatie staan, dan ga je die verschillen wel horen.

  Bij lossless formaten, als FLAC, wordt de data zonder verlies, gecomprimeerd, net als een zip file voor pc bestanden. omdat die bestanden zonder verlies af te spelen zijn, zijn ze identiek aan de originele versie. Het grote nadeel van lossless formaten is de grootte, een CD omgezet naar flac is veel groter als dezelfde cd naar MP3, en lang niet alle portable mp3 spelers kunnen ook Flac afspelen.

  Kijk eens op http://www.duken.nl/ voor meer info over download tools.
 • Een 320kbit mp3 is ongeveer 9 MB. Afhankelijk van hoe lang het audio bestand is. Een nummer van 4 minuten is ongeveer 10 a 11MB. Maar is zeker aan te raden, want dat verschil hoor je ook met een mp3 speler.

  Wat wellicht wel handig is om te weten is: Als je een mp3 van 320kbit omzet naar een lagere bitrate bv 196kbit, dan kun je daarna nooit meer terug naar dezelfde kwaliteit die het was met 320kbit. Omdat je dan de kwaliteit van 196 naar 320 zet, je krijgt dus alle storingen ook in een hogere kwaliteit weer terug.
 • [quote:cffc904800="eduard33"]Ik gebruik bijvoorbeeld
 • Een dagtaak maak ik er zelf van. omdat ik veel doe. lol

  Verder is het inderdaad geen freeware, maar er zit wel een grappigheid aan. je kan namelijk als het na 14 dagen verlopen is, het weghalen en weer opnieuw installeren. Dan heb je weer 14 dagen. Foutje van de maker denk ik? :D Maar wel effectief dus. Overigens gebruik ik soundtap omdat ik een Maudio geluidskaart heb. Als je een gewone geluidskaart hebt is er meer als genoeg freeware voor geluidsrecorder. Even bij google
 • [quote:45eb74de11="eduard33"]Als je een gewone geluidskaart hebt is er meer als genoeg freeware voor geluidsrecorder. Even bij google
 • Ik ken het programma niet. Maar zo te zien ziet het er ongeveer net zo uit als adobe audition. Of je er mee kunt opnemen is afhankelijk van wat je kunt instellen. Als er bij opties recording de optie "What you hear" staat? dan kan dat. De optie "What you hear" is feitelijk wat je hoort. En dat neemd hij dan op. Ik kan dat niet gebruiken vanwege mijn geluidskaart. Die is namelijk voor professioneel gebruik, niet voor games e.d.

  Met Audacity kun je dus wel je opgenome geluid bewerken en opslaan als mp3. En waarschijnlijk ook in verschillende kwaliteiten. Kies dan voor de kwaliteit 320kbit. Of 256 indien je het bestand wat kleiner als 10 a 11MB wilt houden. Lager zou ik niet gaan ivm de kwaliteit.

  hier kun je eventueel een recorder programma downloaden: http://www.sound-recorder.biz/download_freesoundrecorder.html

  Werkt prima met een normale geluidskaart.
 • voor youtube filmpjes gebruik ik de youtube downloader hier zit ook een converter optie in verwerkt dus bijvoorbeeld van mp4 naar mp3.

  heel simpel en gebruiksvriendelijk
 • [quote:e97aef361e="Goovscoov"]dus bijvoorbeeld van mp4 naar mp3.[/quote:e97aef361e]Daar gaat het nou juis om in dit topic. :roll: Met een conversie van mp4 naar mp3 blijf je met het bagger geluid van mp4 zitten.
 • ooow sorry! verkeerd begrepen! mijn fout. mmmh ja weet je wat het is bij het ene nummer heb ik dat wel bij het andere niet.
 • [quote:1976bca4cf="eduard33"]Ik ken het programma niet. Maar zo te zien ziet het er ongeveer net zo uit als adobe audition. Of je er mee kunt opnemen is afhankelijk van wat je kunt instellen. Als er bij opties recording de optie "What you hear" staat? dan kan dat. De optie "What you hear" is feitelijk wat je hoort. En dat neemd hij dan op. Ik kan dat niet gebruiken vanwege mijn geluidskaart. Die is namelijk voor professioneel gebruik, niet voor games e.d.

  Met Audacity kun je dus wel je opgenome geluid bewerken en opslaan als mp3. En waarschijnlijk ook in verschillende kwaliteiten. Kies dan voor de kwaliteit 320kbit. Of 256 indien je het bestand wat kleiner als 10 a 11MB wilt houden. Lager zou ik niet gaan ivm de kwaliteit.

  hier kun je eventueel een recorder programma downloaden: http://www.sound-recorder.biz/download_freesoundrecorder.html

  Werkt prima met een normale geluidskaart.[/quote:1976bca4cf]
  Hartelijk dank voor de hulp.

  Ik ga er mee aan de slag.
  Zowel met Audacity, alhoewel ik mij herinner van een opname die ik een tijd geleden eens maakte van een MP3 bestand dat ik afspeelde, dat er een behoorlijk storende ruis mee kwam, als met de freesoundrecorder.
 • Als je een ruis mee neemd, dan kunnen het 2 dingen zijn: of je hebt een hele lage bitrate opname, of je geluidskaart is bagger.
 • Freecorder net zoiets? http://computertotaal.nl/software/23185-freecorder-5-01.html
 • Eigenlijk moet je gewoon DEZE hebben. Deze heb ik jaren lang gebruikt met een soundblaster geluidskaart. Bij options kun je zelfs kiezen voor een rechtstreekse mp3 opname, en bij settings kun je de bitrate gelijk op 320kbit zetten. Ben je in 1 keer klaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.