Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Surround set problemen na aankoop nieuwe TV

Anoniem
Salseros
7 antwoorden
 • Ik heb niets op HDMI aangesloten (dvd speler/xbox heeft geen HDMI uitgang helaas), alles via het scartblok dat ik gekocht had via de enige scart out op mijn tv. Ik neem aan dat de versterker in dvd speler zit ingebouwd, kan in ieder geval de surround niet ergens anders op aansluiten dan deze dvd speler.
  Door de optische kabel tussen mijn tv en dvd speler zou je toch denken dat ik op zijn minst het tv-geluid op mijn surround moeten krijgen?
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een nieuwe Samsung LED tv gekocht. Voorheen had ik nog een CRT breedbeeld TV van Loewe.
  Op de Loewe had ik 3 scart aansluitingen, waar de dvd speler op was aangesloten, UPC box en Xbox. De surround set zat op de DVD speler aangesloten (surround set en dvd speler hoorden bij elkaar). Ik kreeg altijd en overal surround sound als ik een dvd afspeelde, tv keek of mijn xbox gebruikte.

  Nu echter, heb ik maar 1 scart aansluiting en 4 HDMI. Mijn oude apparaten wil ik echter nog gebruiken, dus heb ik een scart blok gehaald waar alle randapparatuur op is aangesloten.

  Ik heb nu prachrig surround sound als ik een dvd afspeel, echter niet bij de tv of xbox. Heb ook al geprobeerd een optische kabel aan te sluiten van tv out naar dvd in, echter geen surround.

  Wat doe ik verkeerd?

  Alvast bedankt.
 • HDMI kabels geven geen geluid door, daar zit t probleem.

  Je zult op de 1 of andere manier een geluidsverbinding tussen je DVDspeler en de andere bronnen moeten maken bv met tulpstekkers, of is dat niet mogelijk??
  Ik weet ook niet of je DVD speler een ingebouwde versterker heeft??
 • Nee, woord zegt t al OPTICH dus enkel beeld.
  Ik weet niet wat voor scartblok en kabels je gebruikt, de kabels zullen wel goed zijn omdat je eerder gewoon geluid had.
  Er zijn blokken in de handel die slechts een beperkt aantal aansluitingen actief hebben, of enkel in 1 richting, ze zijn er ook waar je die richting dmv een knopje kunt omzetten.
  gebruik t blok eens andersom, dus de kabel die aan t blok vastzit in je dvdspeler en de rest inpluggen
  Ik zou zeggen, als dat niet werkt ,even terug naar de winkel, geval goed uitleggen en kijken of ze iets hebben wat wel doet wat jij zoekt.
  suc6 Anjo
 • Op de tv uitgang staat: digital audio (optical), die kabel gaat naar de ingang van de dvd speler, heb ook wat scart kabels verwisseld maar helpt helaas niet.
 • Een optische kabel kan 5.1 audio doorgeven, maar veel tv's doen dat niet en geven maar 2.0 audio. Ik heb zelf ook een samsung, en die geeft ook maar 2.0 over de optical audio. Maar dan moet je wel op de TV instellen dat het geluid over de optical moet gaan. Het werkt niet als je de kabel er alleen maar in steekt. (zie je handleiding)

  Wat je moet doen is de apparaten rechtstreeks aan de dvd speler koppelen.

  [quote:6e8dbfef20="Anjo"]HDMI kabels geven geen geluid door, daar zit t probleem.

  Je zult op de 1 of andere manier een geluidsverbinding tussen je DVDspeler en de andere bronnen moeten maken bv met tulpstekkers, of is dat niet mogelijk??
  Ik weet ook niet of je DVD speler een ingebouwde versterker heeft??[/quote:6e8dbfef20]
  Euhh watte, HDMI geen geluid? Ga eens snel je kennis bijspijkeren, wat dat klopt niet. HDMI geeft wel degelijk geluid door. Het is zelfs de enige kabel die HD audio formaten door kan geven. En Sinds de 1.4 specificatie kan het zelfs tweeweg via ARC (Audio Return Channel).
 • @ Marc, sorry

  Specs even nagekeken , je hebt gelijk.
  Bij mij thuis heb ik echter nog nooit geluid getransporteerd gekregen via HDMI….vandaar mn opmerking.
  Ik zal dus al jaren iets fout doen, LOL

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.