Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Maximale resolutie doorgifte hdmi kabel?

Anoniem
feike1977
5 antwoorden
  • Ik heb de laptop via een hdmi kabel aan de tv gekoppeld. De resolutie van de laptop is 1900x1200, maar als ik dan een videobestand afspeel krijg ik een paar balken over het scherm met wazig beeld.
    Als ik de resolutie terugbreng naar 800x600, is alles goed (ik krijg ook de mededeling dat de optimale resolutie bij het koppelen van laptop aan tv).
    Hangt het af van de grafische kaart van de laptop of ik wazige strepen te zien krijg op de tv bij hoge resoluties?
  • je TV is 1920 x 1080 (Full HD) of 1280 × 720 (HD ready). waarschijnlijk is het beter om je laptop op een van deze resoluties, afhankelijk van de tv, in te stellen.
  • Wat voor videokaart gebruik je? In principe zou elke HDMI kabel HD moeten ondersteunen, maar bij goedkope HDMI kabels (lees 4 euro ofzo) kan dit wel eens mis gaan. Misschien ligt het daar aan?
  • Ik weet even niet welke videokaart er in de laptop zit. Wat de HDMI kabel betreft; het is een goedkope kabel die wel door het programma Radar als beste uit de test kwam.
  • Als zij hem getest hebben en als deze er als beste uitkwam zou er niks met de kabel aan de hand mogen zijn. Er zijn namelijk ook goede goedkope kabels, maar dat hangt ervan af. Als je op Start, Uitvoeren klikt en dan dxdiag invoert dan kan je zien welke videokaart er in je pc zit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.