Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

wireless hdmi

Anoniem
Venzent
3 antwoorden
 • Ik heb een aansluiting van internet via kpn instap ( tv, bel, internet) glasvezel. Nu krijg je daar een router ( ook wireless) bij en één kastje voor bij je tv. Die tv komt in de woonkamer op de begane grond te staan en is via een kabel aangesloten op de router ( met daar tussenin het kastje)

  Nu wil ik op de eerste verdieping mijn beamer plaatsen en wil via de beamer het tv signaal kunnen 'afspelen'

  Ik zou een tweede kastje kunnen huren voor 4 euro per maand en een kabel kunnen trekken naar de kamer op de eerste verdieping ( niet zo gemakkelijk) maar is er een andere oplossing via iets in de trant van een wireles hdmi? Een apparaatje wat ik bij de tv kan plaatsen en wireless via de hdmi ingang van de beamer werkt? of wordt zo'n oplossing gewoon te duur?

  Graag jullie reacties.
 • Een HDMI signaal kan je niet draadloos versturen, te veel bandbreedte die wifi simpelweg niet heeft.
  Wat je wel kan doen is middels de zogenaamde powerplug adapter (die volgens mij ook met KPn geleverd worden) het signaal via je electriciteitsnetwerk doorgeven. Je krijgt dan 1 powerplug adapter bij de router van KPN, eventueel 1 bij je TV beneden en 1 bij je beamer. Op de powerplug adapters bij je tv en beamer sluit je vervolgens de KPN-decoders aan.
 • Zou inderdaad een oplossing kunnen zijn, dan heb je dus wel meerdere kpn decoders nodig.

  Er bestaat wel degelijk zoiets als wireless hdmi, google maar eens.
  Echter kwaliteit over grotere afstand is het grote probleem, als er veel muren/vloeren tussen zitten dan wordt t lastig.
  Ook is het vrij prijzig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.