Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluid gelijktijdig over TV-toestel als via koptelefoon

Anoniem
None
12 antwoorden
 • http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201203/20120327100751967/17_EPDVBEUE_DUT.pdf

  Veel ingangen maar weinig uitgangen.

  Heb ook zo'n "smart" geval.
 • Als ik een draadloze koptelefoon (Sennheiser TR120II) aansluit op de desbetreffende uitgang van mijn nieuwe Samsung LED UE46ES7000S Smart TV, valt het geluid weg over de normale TV-speakers; die koptelefoon neemt het signaal dus over.

  Hoe krijg ik voor elkaar dat het geluid zowel via de TV-speakers als via de koptelefoon wordt weergegeven? (Eén van ons beiden is hardhorend, de ander niet…). Via mijn oude Philips TV was dit helemaal geen probleem, dus voor een splinternieuwe TV met vele moderne foefjes moet dit toch ook lukken?

  De handleiding van Samsung is uiterst summier en de ondersteuning via hun helpdesk loopt helaas ook niet echt lekker. Wie kan mij helpen?
 • Jaja, de techniek staat voor niets.

  Het zou met splitter kunnen en een set pc luidsprekers, bij een Samsung luidsprekerset voor een samsung tv waar ook zo'n koptelefoonaansluiting op zit heb je hetzelfde probleem, overigens.
 • Je probleem is vrij gangbaar aangezien de logica is dat als je over de koptelefoon wilt luisteren de speakers uit moeten en dat is dan dus ook de standaard voor de meeste apparaten.

  Soms is dit in het menu van de tv toch te selecteren dat de speakers aan moeten blijven—> manual—> menu door spitten


  Als dat niet gaat is een optie de koptelefoon aan te sluiten op een line-out van de tv voorgesteld dat de koptelefoon zijn eigen versterker heeft en om kan gaan met een line signaal, ik kan jouw koptelefoon niet vinden met google dus geen idee of dit gaat werken.
  Een line-out is een signaal uitgang waaruit een continu,niet regelbaar, signaal komt welke niet zo maar geschikt is om te verbinden met een koptelefoon of speakers, het line signaal moet eerst versterkt worden voordat je het kan aansluiten op een koptelefoon, aangezien je een draadloze hebt is het heel goed mogelijk dat de versterker in de koptelefoon voldoende heeft aan het line signaal.
 • Ja, als ik die manual zo doorkijk vrees ik het ergste….

  Als ik in de specs van de tv kijk zie ik geen line-out, als je dus via een line-out wilt gaan werken dan zal die moeten komen uit de scart aansluiting, je hebt dan dus een converter blokje nodig van scart naar audio-line-out
 • Hartelijk dank voor uw beider reacties.

  Via de firma Plasmavisie ontving ik een suggestie die ik hier graag citeer (ik heb dit nog niet uitgeprobeerd):

  [i:57f0df4696]Dit is normaal via elke tv dat de speakers dan uitvallen. Dit is op te lossen met het volgende:
  Digitale optische kabel ( die plugt u in de tv) 29,- euro
  Converter van optisch naar analoog (optische kabel plugt u hierin) 69,- euro
  Analoge kabel rood/wit (deze plugt u ook in de converter) 10,- euro
  Verloopkabel analoog naar mini jack-aansluiting 10,- euro
  De koptelefoon steekt u in de verloopkabel en u heeft geluid.
  Het volume van de tv kan dan harder en zachter en het volume van de koptelefoon regelt u met de koptelefoon zelf.
  [/i:57f0df4696]

  Van vindt u hiervan?
 • Klinkt goed maar dat scart blokje wat ik je als mogelijkheid aangaf is dan toch wel wat goedkoper, je zult dan nog een tulp naar jack plug kabeltje erbij moeten hebben maar met 15 a 20 euro moet je wel klaar zijn.

  zo'n blokje:

  [img:8f002dad85]http://www.video-naar-dvd.be/data/mediablocks/1__16__ms1.rvf_3.jpg[/img:8f002dad85]

  Deze heeft een aantal aansluitingen en kan zowel voor in als out gebruikt worden dmv een schakelaartje.
  Rood+wit= audio
  geel=video
  meerpins=Svideo

  het verloopje van tulp naar jack:
  [img:8f002dad85]http://www.mfbfreaks.com/wp-content/uploads/2012/01/CABLE-470.jpg[/img:8f002dad85]

  Het enige vraagteken wat er blijft is de scart aansluiting, scart aansluitingen kunnen een veelheid aan signalen bevatten maar doorgaans is slechts een gedeelte van de scart aansluiting bekabelt.
  Zo kan een scart aansluiting wel audio-in bevatten maar geen audio-uit of andersom, de aansluiting kan ook alle twee bevatten(zowel in als uit)

  Op de generatie tv's met alleen scart durf ik wel te beweren dat bijna alle zowel in als uitgangen hadden, nu met die moderne crap durf ik dat niet meer, de scart aansluiting word door tv fabrikanten alleen maar toegevoegd om een evt dvd speler aan te sluiten en dat suggereert dat er alleen ingangen in de scart zitten en geen uitgangen.


  De enigste manier om daar achter te komen is of mbv de klantenservice,die zouden dat moeten weten, of proberen…
 • Zeer bedankt voor de gedetailleerde uitleg in woord en beeld. Ik ga deze benadering als eerste proberen!
 • Het electronicawinkeltje in ons dorp had de scart converter helaas niet meer op voorraad, wordt nabesteld. Wel het verloopkabeltje stereo tulp naar mini jack.

  De HDTV ontvangt signaal via HDMI van de Cisco mediabox ex UPC. Uw scart-suggestie bracht mij toen op het idee om dit kabeltje te verbinden met de audio uitgangen van de mediabox. En zowaar de Sennheiser koptelefoon werkt als een tierelier, onafhankelijk van het geluidssignaal via de TV-speakers. En dat voor ¤ 2,75. Eén (klein) nadeel: als beide geluidsbronnen met gemiddeld volume aan staan, geeft de koptelefoon een tikje echo als een zwembadgeluid. Maar je kunt niet alles hebben? Nog een nadeel: dit werkt alleen voor geluid van TV-zenders. Geluid vanaf een DVD-speler blijft natuurlijk alleen vanuit te TV komen.

  Experiment wordt vervolgd als de scart converter beschikbaar is gekomen.

  Nogmaals dank voor uw reactie en concrete hulp!
 • Goed idee!

  De echo word veroorzaakt door het kleine verschil in tijd tussen het signaal in de decoderbox en de tv,de tv heeft wat tijd nodig om het signaal te verwerken en derhalve zit er timing verschil tussen tv en decoderbox.
  Daar is weinig aan te doen vrees ik.
  Je weet iig nu wel dat je koptelefoon om kan gaan met een line signaal.

  Maar ff wachten op je blokje, succes er mee. 8)
 • Gisteren is het scartblokje nageleverd (¤ 7,95). Ik heb dit aangesloten op de meegeleverde scartadapter die verbindt met EXT(RGB) poort van de Samsung UE46ES7000S TV. In het TV-apparaatschema wordt gesuggereerd dat die weer geschikt zou zijn voor aansluiting op een VCD/DVD-apparaat.

  Maar helaas: de draadloze Senheiser koptelefoon geeft geen geluid via deze aansluiting, ongeacht de stand van de AAN/UIT-schakelaar op het scartblokje en ongeacht tuning van de drie ontvangstkanalen op het laadstation van de koptelefoon. Jammer, maar het was de moeite van het proberen waard. We nemen nu de aansluiting op de UPC mediabox voor lief.

  Nogmaals hartelijk dank voor de suggesties!
 • Ahh, das jammer.
  Heb je ook nog wel wat in het menu gekeken of daar wellicht nog iets te veranderen is?
  Ik was er ook wel een beetje bang voor, moderne tv's hebben als I/O functionaliteit hoofdzakelijk hdmi en het aansluiten van analoge apparatuur word steeds meer beperkt :(

  De logica daarbij is ook dat hd materiaal een beveiligde aansluiting vereist vanwege copyright en een analoge verbinding heeft die nu eenmaal niet.
  Das vooruitgang….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.